"Omkamp er tapernes trøst, men likevel verdt å ta noen ganger"

Av
DEL

Leserbrev Å, vart det sånn?

Etterpåklokskap er en eksakt vitenskap, men ofte burde man sett eller forstått det på forhånd.

Hvis den videregående skolen flytter ut av byen burde man forstå at det kan bli mindre ungdom i sentrum. Hvis det bygges sykehjem på torget burde man forstå at det blir flere eldre i sentrum. Hvis det blir innført parkeringsavgift i sentrum burde man forstå at det kommer færre kunder. Når tilgangen til de næringsdrivende blir snevret inn, burde man forstå at det blir mindre attraktivt å drive forretning i sentrum.
Å, vart det sånn?

Reguleringsplaner og planskisser er ofte innbydende på flatt papir. Ofte kommer det ferdige resultatet overraskende på mange. På Bausetein har det dukket opp en sånn overraskelse.

Hvis man ikke vil ha noe, skal man ikke bli overrasket hvis andre får det. Omkamp er tapernes trøst, men likevel verdt å ta noen ganger. Nytt sykehus på Nyland er en omkamp det er verdt å ta. Den kommunale selvtilliten styrkes ikke av tapte omkamper, derfor bør noen tap forbli tapt og heller gå videre med egne nye prosjekter. Å vart det sånn?

Ildsjeler klarer ikke alene å smi jernet. Innsats og kreative ideer må i lengden bli kommunalt forankret, ellers kan medvind fort bli snudd til motvind. Mosjøen er i dag godt gjemt under Øyfjellet. Med god skilting nord og sør for byen, en stor oppsiktsvekkende hane i rundkjøringen ved kirken, vil turistene regelmessig oppdage vår vakre by.
Vart det sånn?

Ja, sånn vart det!Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags