Gå til sidens hovedinnhold

Olderskog jublet for finaleplass: – Nøkkelen til dette laget er et fantastisk samhold

G13-lagene til Olderskog vant begge avdelingene i smågutteserien.

Etter seieren mot Åga IL tidligere denne uka kunne spillerne på G13-lagene til Olderskog slippe jubelen løs. Med to nierlag har de nemlig vunnet begge de to avdelingene på Helgeland. Det betyr at disse lagene egentlig skal møte hverandre til KM-semifinale på nøytral bane, men den kampen blir det ikke noe av.

– Vi slipper å spille slike internoppgjør. Vi er ett lag og har ei spillergruppe, og har ikke noe ønske om å spille en semifinale, sier Jonas Hiller som er én av flere trenere på laget.

Håper på flott avslutning

Totalt er det 25 spillere som har vært i aksjon på de to lagene, og laget har også med spillere fra Trofors og Hattfjelldal. Nå kan de se fram til en finale, hvor de skal kjempe om tittelen som kretsmestere 2021 i Stålhallen på Mo.

– Vi ønsker at KM-finalen blir en opplevelse for alle som har bidratt, og vi gleder oss veldig til å møte et Salten-lag, sier Hiller.

Koronapandemien har ført til store utfordringer for mange idrettslag, men gjengen i Olderskog har vært stabil.

– Vi har heldigvis hatt lite frafall, sier Hiller.

Godt samhold

Han tror vennskapet og miljøet har vært avgjørende for de gode resultatene.

– Å vinne serien har ikke vært målet og tabellen har ikke vært i fokus. Nøkkelen til dette laget er et fantastisk samhold i spillergruppa, sier Jonas Hiller.

I tillegg til en god treningskultur har spillerne også fått kamptrening på ett nivå opp, for Olderskogs smågutter har samarbeidet med Hattfjelldal som har et lag i gutteserien.

– Jeg har inntrykk av at spillerne synes det er artig, sier Jonas Hiller.

Den siste uka har flere lag blitt klare for KM-spill. I G14-klassen er Mosjøen IL nå klare for KM-finale, selv om de har to seriekamper igjen. Onsdag slo de Sandnessjøen 3–2 på bortebane.

Halsøy IL kan ende opp med tre jentelag i finale, og deres J13-lag møter Selfors til semifinale i helga. Også lag i seniorfotballen har KM-semifinale denne helga. 5. divisjonslagene Bossmo & Ytteren 2 og MIL 2 møtes i helga.

KM-finalene spilles på Mo 30.–31. oktober og de kan du se direkte på stream hos www.helg.no.

Kommentarer til denne saken