– Alt jeg skal gjøre er å pakke 60 verk inn i bobleplast. Disse hentes hos meg og kjøres nordover. Dessverre blir jeg ikke med, sier Olav Røttingsnes ved Galleri Olav, enkeltmannsforetaket i Holmenkollens nabolag.

Han sender kunstens størrelser til Galleria. Gullvåg, Bleken, Nupen, Pushwagner, Weidemann og to blad Widerberg skal flytte inn på Jacobsenbrygga, og derfra må trykkene gjerne flytte fort videre for å pryde private vegger.

– For en stor Pushwagner må du ut med 40 eller 50.000. Prisen er ikke noe problem, i hvert fall ikke her nede, sier Olav, en pensjonert politimann som har flyttet til Oslo fra Nittedal, der han i en myndig mannsalder var leder av Nittedal IL.

I 1991 fikk det seinere æresmedlemmet en idé om å finansiere nytt klubbhus med noe mer enn kaffe og vafler, og herfra malte det seg et bilde av suksess. Vårutstillingen i Nittedal er i dag en av landets best besøkte.

– Jeg hadde i utgangspunktet ikke greie på kunst, men det er klart at jeg hadde interessen. Neste år kommer jeg kanskje til Mosjøen, sier gallerist Olav.

Om kunstnerne

Håkon Gullvåg (født 20. februar 1959 i Trondheim) er en norsk maler, kjent for sine portretter, og for sine egenartede bilder med fremmedgjorte mennesker i dystre landskaper og bilder med fantasifulle scenarioer.

Håkon Ingvald Bleken (født 9. januar 1929 i Trondheim) er en norsk maler. Bleken er utdannet fra Statens Kunstakademi (1949–53), der han studerte under professor Jean Heiberg. I 1950 deltok han i radér-klassen ved Statens håndverks- og kunstindustriskole under Chrix Dahl. Bleken arbeidet fra 1960 til 1972 som førsteamanuensis ved Institutt for form og farge på NTH.

Kjell Nupen (født 5. september 1955 i Kristiansand, død 12. mars 2014 var en norsk bildekunstner. Han var utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og Staatliche Kunstakademie i Düsseldorf. I 1974 debuterte han på Høstutstillingen i Oslo og Sørlandsutstillingen i Kristiansand.

Hariton Pushwagner (Hariton etter Hare Krishna, Pushwagner etter supermarkedenes trillevogner, født Terje Brofos; 2. mai 1940 i Oslo, død 24. april 2018 i Oslo var en norsk maler innen popkunst. Pushwagner var en norsk eksponent for pop art og ble regnet som en av Norges viktigste samtidskunstnere.

Jakob Weidemann (født 14. juni 1923 i Steinkjer, død 19. desember 2001) var en norsk kunstner. Weidemann regnes som en av de viktigste kunstnerne innen norsk modernisme på 1950-tallet, og han var en foregangsperson for det abstrakte maleriet i Norge i tiårene etter andre verdenskrig. Weidemanns verk «Storfuglen letter» (1959) er kåret til et av Morgenbladets 12 viktigste kunstverk.

Frantz Gustav (Frans) Widerberg (født 8. april 1934 i Oslo, død 7. april 2017[8] samme sted) var en norsk maler og grafiker. Widerberg var regnet som en av Norges fremste grafikere og malere.

Nicolaus Magnus «Nico» Widerberg (født 7. oktober 1960 i Oslo) er en norsk bildekunstner, fortrinnsvis billedhogger og maler. Han er utdannet ved Statens håndverk- og kunstindustriskole og Statens Kunstakademi i Oslo.