- Jeg vil heller drikke av do

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Eldorado for tarmbakterier.

DEL

(NETTAVISEN): Det er fredag kveld, du henter en boks med kaldt øl - slik legen har anbefalt - åpner den med et forlokkende "pshffft" og setter metallet til leppene.

Vel, etter å ha lest dette, kan det hende du tar med deg et glass på veien tilbake fra kjøleskapet neste gang.

Les også: Marerittbakterien CRE sprer seg i Danmark

Det australske nyhetsnettstedet News har i samarbeid med renholdseksperter målt bakterienivået på ting vi er i kontakt med i hverdagen, som gelendre i rulletrappen og tastaturet i minibanken (som vi vet fra før av er bakteriebomber).

Ingenting kunne måle seg med gelenderet i rulletrappen når det gjaldt antall bakterier, men resultatet fra drikkeboksen er kanskje det mest oppsiktsvekkende all den tid dette er et produkt vi putter i munnen. Boksen visete seg å være verre enn et toalettsete når det gjelder E.coli-bakterier.

I den australske testen ble et måltall på 30 ansett som skittent. Tall mellom 150 og 300 ble ansett som grunn til bekymring.

Les også: Studie: «Uovervinnelig» bakterie kan føre til global epidemi

Ikke overraskende hadde toalettsetet et høyt bakterietall på 984, men ble fremdeles slått av drikkeboksen som toppet listen med bakterietall på 1146.

Jake Tyson er sjef i rengjøringsfirmaet EarthEcco, som var ansvarlig for å gjennomføre testen. Han sier at selv han ble overrasket over resultatet.

- Resultatet sjokkerte meg. Det gikk opp for meg at det ville vært bedre for meg å drikke direkte fra toalettet enn en boks, sier han til News.

En annen renholdsekspert kommenterer at hun ikke er spesielt overrasket og selv aldri drikker rett av boksen, men bruker sugerør eller heller over i et glass.

Her er flere av resultatene News i Australia fikk i sin bakterietest:

  • Tastaturet i minibank: 430 - 680
  • Holdestang på buss: 1704
  • Rekkverk på rulletrapp: 2337
  • Knapper i heis: 584

Se alle resultatene her.

Artikkeltags