Rana Blad: Det er i en pressemelding det kommer frem at Nesna-bryggeriet Raus' øl Havørn er plukket ut som en av fem øl som skal konkurrere om å bli kåret til Årets øl av Det Norske Måltid.

Havørn juicy neipa er det eneste matproduktet i de 13 delfinalene til Det Norske Måltid som kommer fra Nord-Norge.

De fire andre finalistene er:

JÆRPILT Gulrotkake Surøl – RYGR Brygghùs, Rogaland

Sumava - Haandbryggeriet, Viken

Humlesnurr – Hognabrygg, Trøndelag

Perler for svin IPA - Lervig, Rogaland

– Vi er veldig glade og spente for å være med i en så gjev konkurranse, hvor det beste av det beste blir grundig vurdert av bransjens dyktigste fagfolk. Havørn er en stilsikker New England IPA med mengder av fruktig aroma og smak. Ølet er brygget med norsk havre, den norske gjæren kveik og mengder av god humle. Når man heter RAUS sier det seg selv at vi ikke sparer på godsakene i ølene våre, uttaler Kristian Sivertsen i Raus Bryggeri.

Kåringen av årets øl, samt kåringene i de 12 andre kategoriene innen mat og drikke, blir utført av Det Norske Måltid i løpet av høsten 2022. Vinnerne i alle kategoriene blir presentert 2. februar 2023.

Det Norske Måltid har eksistert siden 2008 og har etablert seg som en av matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdelinger. Fra 2020 av har Det Norske Måltid vært et nasjonalt omdømmearrangement.