– Vi synes Vefsn Røde Kors gjør en viktig jobb. De har et ønske om å bidra til fellesskap og inkludering, noe som er spesielt viktig nå i jula. Det er mye av de samme verdiene som vi står for, sier Preben Eldnes, autorisert finansiell rådgiver i Sparebank1 Nord-Norge.

Millionbutikk

Nestleder i Vefsn Røde Kors, Liv Stenvall, forteller at pengene skal brukes på forskjellige prosjekt i forbindelse med Matstasjonen.

– Det er mange som står på liste og det kommer stadig flere til. Heldigvis at de tør å ta det skrittet å be om hjelp.

Nå ligger det an til julegaver til både store og små, og familier får julekurver med mat.

– Hvor mange medlemmer er dere i Vefsn Røde Kors?

– Det har jeg ikke oversikt over. Det er mange frivillige som deltar, selv om de ikke er medlem, spesielt på Bruktbutikken og Matstasjonen.

– Bruktbutikken er veldig stor, vi ser at gjenbruk er i tiden. Folk handlet for 100.000 kroner i november og det kan hende vi får ei omsetning på over 1,5 millioner kroner i 2020. Da er møbelutsalget inkludert.

Trenger flere hender

Vefsn Røde Kors har vanligvis mye aktivitet på gang; besøkstjeneste, migrasjon, språkkafé, leksehjelp, hjelpekorpset og vaffeldamene som serverer vafler på sykehjemmet. Nå ligger noe brakk på grunn av koronapandemien.

– Vi kan ikke bruke frivillige over 65 år på grunn av smittevernhensyn, og vi har mange over 65 år i våre rekker. Derfor trenger vi unge hender, sier Stenvall.

– Hvorfor driver du med frivillig arbeid?

– Det var sjefen min som fikk meg med i dette og tok meg med. Jeg synes det er veldig givende å kunne bidra, sier Stenvall – som kommer fra Bø i Vesterålen.

Vefsn Røde Kors inkluderer både Vefsn, Grane og Hattfjelldal.

Tenn et lys 2020

Tenn et lys er Helgelendingens innsamlingsaksjon til alle frivillige som bidrar til å gjøre vår landsdel til et godt sted å bo.

I advent gir vi bort markedsføringsplass til en verdi av kroner 300.000 kroner, og oppfordrer regionens næringsliv til å gi det samme til gode lokale formål.