Gå til sidens hovedinnhold

Nyvinning fra Helgelendingen: Nå får du akkurat de nyhetene du er interessert i

Artikkelen er over 1 år gammel

Som observante lesere kanskje har fått med seg har det skjedd noe med Helgelendingens app.

– Dette er en strålende mulighet for å velge hvilke nyheter man interesserer seg mest for og holde seg oppdatert på nettopp de feltene, slår sjefssredaktør Geir Arne Glad fast.

Nå kan du velge å følge ekstra godt med på nyheter fra stedet du kommer fra, trafikkmeldinger eller det siste av nyheter på viktige tema som korona og Helgelandssykehuset 2025, samt holde deg oppdatert på lokal sport og kultur.

Det gjør du ved å personalisere dine nyheter samt få utvalgte pushvarsler på mobilen. Det hele er såre enkelt.

Appen er mulig å laste ned for iOS fra App store og for Android-telefoner.

Vi introduserer "Oppdateringer for deg". Ved å klikke på "For deg" på bunnmenyen kan du personalisere din egen nyhetsstrøm basert på det som interesserer deg. Du velger rett og slett et tema – og dermed får du varsler når det publiseres saker om dette.

– Appen gir deg mulighet til å følge inntil 20 emner fra avisa. Du kan velge å få pushvarsel om enkelte emner du er spesielt opptatt av, og å samle flere emner i din personaliserte nyhetsstrøm i appen, sier Øystein Spillum, produkteier for mobilapper i Amedia Utvikling.

Amedia forvalter appene for over 80 aviser og publikasjoner. Slik funksjonalitet har vært etterspurt av brukerne fra en rekke aviser over lengre tid.

– Dette ser vi spesielt gjelder yngre brukere. Denne store oppdateringen har vi jobbet med det siste halve året, og har vært grundig testet.

Geografi mest populært

Appen har vært i bruk i flere aviser. Spesielt ser brukere ut til å ønske å følge med på sin geografi.

– Vi vet at det å følge med på hva som skjer nært sitt eget bosted på mange måter er det aller viktigste for mange brukere, forteller Spillum.

I tillegg er det mange som følger med på trafikale meldinger.

Han understreker at dette ikke vil bli en erstatning for dagens forside, men et supplement.

– Man vil fortsatt kunne gå til forsida og bli oppdatert på siste nytt og det redaksjonen har prioritert som viktigst til enhver tid.

Redaktør Geir Arne Glad håper leserne omfavner det nye produktet.

– Dette er en fantastisk mulighet for leserne våre, sier han.

Kommentarer til denne saken