Gå til sidens hovedinnhold

Her er fangstrapporten fra de første dagene etter at Vefsna åpnet

Artikkelen er over 3 år gammel

Fangstrapporten etter de første dagene med åpent vassdrag er klar.

Bjørn Brodtkorb, styremedlem i VeFi (Vefsnavassdragets fiskeforvaltning) sier at dette har vært en stor markering for dem som holder på med fiske i disse vassdragene.

– Jeg synes det er kjempemorsomt at folk kommer for å fiske her.

Han forteller videre at han ikke akkurat er den personen som driver på med fisking, men synes det er artig at andre får så mye glede ut av elva.

– Det er fisk i elva og folk er rimelige fornøyde. Det at det var fint vær på åpningsdagen gjorde det hele til en fantastisk dag.

Man har 24 timer på å rapportere inn fangsten. Til nå har det blitt innrapportert 39 fisk, men 29 av disse fiskene har blitt satt ut igjen. Av de 10 som ikke ble satt ut igjen er det 3 sjøørret og 7 laks. Den totale kvoten for sesongen er på 600 laks og 400 sjøørret. Når det er fanget 600 laks stenges elva for fiske, selv om kvoten for sjøørret ikke er fylt.

Den største fisken som er innrapportert er en laks på 12 kilo.

Det valdet det har blitt fisket mest i er vald 7 (Forsjordio), mens også vald 8 (Forsjord til Ramnåga) og vald 10 (Fallan) utmerker seg. Det meste av fisken har blitt tatt med flue, men i rapporten kan man se at de fleste fiskene som har blitt avlivet har blitt tatt med sluk.

Til nå har det til sammen blitt fanget 236 kg laks og 16 kg sjøørret.

Les også

Ørjan (13) fanget en av de første fiskene i Vefsna

 

Kommentarer til denne saken