Mathias hadde fiskelykke - men de største fangstene i Vefsna har vært nesten tre ganger så store

Stolt: Mathias Nygård tok denne karen med flue tirsdag. Vekta viste 4,7 kilo. Foto: Privat

Stolt: Mathias Nygård tok denne karen med flue tirsdag. Vekta viste 4,7 kilo. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Mathias Nygård (32) hadde fiskelykken på side og halte i land en laks på Ner-Laksfors tirsdag.

DEL

Fisket i Vefsna – Jeg gikk ut på Spølremma og gjorde et par kast før jeg kjente første fisken. Så gikk jeg ti meter lenger bort, kastet fem, seks, sju ganger og så satt den, forteller den lykkelig laksefiskeren. Fisken ble målt til 4,7 kilo.

– Hvordan føles det?

– Jeg har vært i diverse elver de fem siste årene, og ikke fått annet enn småørret, så det føles bra.

– Hva gjør du med laksen?

– Jeg har frosset den ned, og så blir det røykelaks til jul.

Fisken ble tatt ned flue og er en av de siste laksene som er rapportert inn til Scanatura. Nygård kunne beholde laksen. Jon Eberhart Knudsen står for sesongens største fangst så langt, en laks på 13,2 kilo tatt på Ner-Laksfors samme dag. Åge Bjørnstat fikk en laks på 12,0 kilo i Forsjordio 9. juli. Han deler 2.-plassen med Stian Prestø, som fikk samme sort på Eiterstraumstryk.

Vefsna åpnet for laksefiske 1. juli og de største fangstene som er tatt har alle en vekt på 12,0 kilo, tatt med flue. De heldige fiskerne er Jim Johansen som fikk en laks på 12,0 kilo på Fallan 4. juli. Den ble satt ut igjen, i likhet med laksen til Åge Bjørnstad som fikk en laks på 12,0 kilo i Forsjordio 9. juli. Rolf Voergard kunne glede seg over fiskelykken samme sted 2. juli – og han beholdt fangsten. Så langt vi kan se er det ingen damer på lista, men det har vært i damer og fisket.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken