Gå til sidens hovedinnhold

Det er 40 fastboende i bygda – nå går det mot utvidelse av skjenkearealet

Artikkelen er over 3 år gammel

Vestvågan landhandel og sjøliv AS har søkt om utvidet skjenkeareal. Bedriften søker om bevilling for alle tre alkoholgrupper. Virksomheten er i Husvika på Husvika camping, og Turid Brocks er søkt inn som styrer med Levi Brocks som stedfortreder. Søknaden innbefatter servering i overnattingssted, kafe og pub.

Les også: Fjord, fjell og ferietid

– Skjenking vil være på et avgrenset uteområde og i et avgrenset område inne på kveldstid ved sjeldne anledninger som arrangementer, pubkvelder, konserter og liknende, skriver Brocks i søknaden. I mai fikk Vestvågan landhandel og sjøliv AS godkjent skjenkebevilling for første gang I juli søkte de på nytt om å utvide arealet til å gjelde også kai og naust. 1. august ga Vefsn kommune et foreløpig svar etter tilbakemelding fra politiet.

– Det er fra politiet side ingen innvendinger mot aktuelle søknad, men det forutsettes at eier/driver sikrer kaikanten med tanke på sikkerheten for publikum. Det er ikke beskrevet i søknaden hvordan området skal utformes ut over at det angis plassering, skriver politistasjonssjef Lisbeth Aarvik i sitt svar.

– Vi har mottatt din søknad og har hatt den til høring hos politiet. De har nå svart, og stiller forbehold om sikkerhet for kundene på kaikanten. Jeg ber derfor om en uttalelse angående hvilke sikkerhetstiltak som er laget, før vi gir et vedtak om utvidet areal. Send oss gjerne et bilde, skriver Vefsn kommune ved utvalgssekretær Eva Daabach i sitt brev.

Les også: Vil utvide uteservering på pub nær sjøen

Kommentarer til denne saken