Gå til sidens hovedinnhold

Nå åpner skuterløypene i Vefsn: - Lenge siden det har vært så gode forhold

Artikkelen er over 3 år gammel

Vefsn kommune opplyser på sine hjemmesider at følgende løyper åpnes lørdag 6 januar:

Sone 2- Herringen

Foreløpig bare åpen til kommunegrense Vefsn/Grane, merket med skilt snøscooterkjøring forbudt. Videre åpning av løypenett fra kommunegrense Vefsn/Grane til Vesterbukta kunngjøres når Grane og Hattfjelldal er klar for åpning av løypenettet og føreforhold tilsier åpning av løypenett over Jamtfjellet.

Sone 5- Korgfjellet (etter gammel E-6 trase.)


Slik snøforholdene er akkurat nå må det påregnes å møte på både rein og elg i løypenettet og det må vises særskilt hensyn til dette slik at rein og elg ikke blir jaget foran snøscooteren eller unødig stresset.

Også i de andre kommunene nærmer det seg oppstart for skuterfolket:

  • I Grane vil deler av løypenettet vil bli åpnet i midten av januar.
  • I Hattfjelldal har løypemannskapet nå startet jobben med klargjøring av løyper. Åpning vil annonseres fortløpende.
  • I Hemnes deler av løypenettet i dag, freda. Dette gjelder løype fra Røssvassbukta til Bleikvasslia, Tustervassdammen til Bleikvasslia og Huarneset (Bleikvatnet) til Bleikvasslia. Åpning av hele løypenettet skje 1. februar, dersom forholdene ligger til rette for det. På bakgrunn av forsinket klagebehandling av plan for snøskuterløyper i Hemnes, vil ikke planen revideres for sesongen 2018. Dette innebærer at løype 9 fra Tustervatnet til Korgfjellet ikke vil kunne åpnes. På bakgrunn av skredhendelse ved Klemetbekken kan heller ikke Løype 2 mellom Kjennsvatnet og Leirbotnet åpnes sesongen 2018. Løypenettet vil dermed ikke være sammenhengende i kommende sesong slik det tidligere har vært.

Fagleder Hans Gunnar Otervik i plan- og utvikling i Vefsn kommune sier det er lenge siden det har vært så gode forhold for skuterkjøring i kommunen, og han gleder seg over at løypene nå åpner.

– Det er mye snø, og det er gode løyper å kjøre i. Flere av stedene vi har hatt problemer på før på grunn av lite snø, er sikre og fullt kjørbare allerede så tidlig i sesongen, sier Otervik.

Det er likevel ikke alle løypene som åpnes i helga, og ifølge Otervik er det flere grunner til dette.
– Vi må fortsatt vente på at nabokommunene skal åpne sine løyper før det blir et sammenhengende løypenett. I tillegg kunne ikke en betydelig del av forslagene til nye løyper tas med i denne omgang, da de kommer i berøring med de pågående anleggsarbeidene med ny E6. Det pågår endringer av planene for veien, slik at det foreløpig ikke er fastsatt hvor alle kulverter og bruer over E6 blir. Uavklarte forhold rundt dette og at løypene ikke kan gå gjennom områder med anleggstrafikk, gjør at dette ikke kan bli godkjent ennå, sier Otervik som jobber med å skaffe seg en fullstendig oversikt over de nye planene. Målet er å kunne åpne noen av løypene på slutten av årets skutersesong.

Les mer: Lite håp for åpning av nye løyper

– Hvem kjører opp løypene?

– I og med at skuterkjørerne må betale en løypeavgift, settes det krav til at standarden på løypene må være god. Det blir derfor leid inn mannskaper som utfører denne jobben, men også i samarbeid med en del frivillige aktører, sier Otervik som opplyser at parkeringsplassene til skuterløypene også står klare til bruk som en del av oppstarten.

Kommentarer til denne saken