- Jeg skulle likt å se hvordan denne styrelederen taklet det å føde i en ambulanse på nordnorske veier vinterstid

INN I SENTRALSTYRET: Varaordfører i Vefsn, Åshild Pettersen, er valgt inn i SVs sentralstyre som kvinnepolitisk leder. Foto: Runde Pedersen

INN I SENTRALSTYRET: Varaordfører i Vefsn, Åshild Pettersen, er valgt inn i SVs sentralstyre som kvinnepolitisk leder. Foto: Runde Pedersen

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Åshild Pettersen ble under SVs landsmøte valgt til ny kvinnepolitisk leder i sosialistisk venstreparti. Vervet som kvinnepolitisk leder gir Pettersen en plass i sentralstyret, og varaordføreren i Vefsn er glad for tilliten hun har fått.

– Jeg er jo selvsagt glad for å ha blitt valgt, og det betyr at jeg nå kan være tettere på og kunne påvirke politikken vi fører, sier Pettersen som hadde nettopp brukte talerstolen landsmøtet for å kjempe for fødetilbudet i distriktene. Der brukte hun erfaringene fra debatten på Helgeland for å sette søkelys på saken.

- Da fødestua på lokalsykehuset vårt ble nedlagt for noen måneder siden ytret styrelederen i Helgelandssykehuset følgende setning da økt reiseavstanden og risikoen for flere ambulansefødsler ble tatt opp: «Det å føde er da ikke en sykdom». Det er godt mulig at det ikke er en sykdom, men det er allikevel noe av det farligste en kvinne gjør i løpet av livet sitt, og jeg skulle likt å se hvordan denne styrelederen taklet det å føde i en ambulanse på nordnorske veier vinterstid, sa Pettersen i talen sin.

Hun har tidligere sagt at hun ikke tror det blir noe problem å kombinere vervet i sentralstyret med jobben som varaordfører.

– Jeg tror det skal gå bra å kombinere de to, men det blir nok litt flere reiser til Oslo dersom jeg blir valgt, sa 30-åringen tidligere denne uka.

Les også, leder: "For lokalsamfunnet blir det aldri feil å ha lokalpolitikere med sentrale verv og et sentralt nettverk"

Artikkeltags