Nær 50 bedrifter og skoler påmeldt: – Vi vil gjerne ha med flere fra Grane og Hattfjelldal

KLAR FOR MESSE: NAVs Audhild Lunde Joakimsen (t.v.), Else Bjørkås Lilleng og Bjørnar Karlsen gleder seg over at stadig flere bedrifter og utdanningsinstitusjoner melder seg på den etterhvert årvisse jobb- og utdanningsmessen som arrangeres av NAV i samarbeid med Mosjøen videregående skole. Messen går av stabelen 22. januar.

KLAR FOR MESSE: NAVs Audhild Lunde Joakimsen (t.v.), Else Bjørkås Lilleng og Bjørnar Karlsen gleder seg over at stadig flere bedrifter og utdanningsinstitusjoner melder seg på den etterhvert årvisse jobb- og utdanningsmessen som arrangeres av NAV i samarbeid med Mosjøen videregående skole. Messen går av stabelen 22. januar. Foto:

Økning i antall påmeldte til jobb- og utdanningsmesse i Mosjøen. Arrangøren oppfordrer til at flere fra nabokommuner melder seg på.

DEL

- Her skal bedrifter og skoler gjøre seg lekre for potensielle arbeidstakere, sier avdelingsleder Audhild Lunde Joakimsen i NAV i Mosjøen.

22. januar arrangerer – for fjerde gang – NAV i samarbeid med Mosjøen videregående skole en jobb- og utdanningsmesse. Messen foregår på Mosjøen videregående skole på Kippermoen, og i Mosjøhallen.

Enkelt sagt er formålet med messen å selge inn bedrifter og skoler til unge potensielle både arbeidssøkere og elever, og å vise framtidens arbeidstakere hva som faktisk finnes av muligheter lokalt, regionalt og i skolesammenheng også nasjonalt. På deltakerlisten står for eksempel Universitetet i Oslo og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, samt åtte andre høyskoler og universitet.

Av bedrifter finner vi for eksempel Karrieresenteret, Friskgården, Alcoa, Comfort AS, Fru Haugans Hotel og Nortura Bjerka.

Nytt av i år er at også utdanningsinstitusjoner stiller med stand i Mosjøhallen. Tidligere var høyskoler, folkehøgskoler og universitet representert med stand kun på Mosjøen videregående skole.

Lunde Joakimsen opplyser at 46 bedrifter og skoler har meldt seg på så langt.

– Tallet øker, år for år. I fjor deltok rundt 40. 1.000-1.500 besøkte messen, sier hun.

– Men vi håper at vi får enda litt flere påmeldte fra våre nabokommuner Grane og Hattfjelldal, sier avdelingsleder Else Bjørkås Lilleng.

Messene er gratis og åpen for alle. Samtidig er alle 10.-klassinger i Vefsn, Grane og Hattfjelldal kommuner invitert. Det er også alle elever på videregående skoler, alle på voksenopplæringa, og også alle som står oppført i NAV-systemet som arbeidssøkende.

– Vi skal kunne treffe de fleste målgrupper, sier Lunde Joakimsen.

– Vi ønsker jo å vise en bredde av bransjene i de tre kommunene. Det er et poeng at messa skal bidra til å motivere ungdom til å komme tilbake til regionen etter endt utdannelse. Da må vi vise dem hva vi har, sier Bjørkås Lilleng.

– Mange unge vet rett og slett ikke om alt som finnes av bedrifter. Vi voksne har muligens en bedre oversikt, men det er kanskje ikke slik for en 9.-klassing, legger markedskoordinator i NAV Mosjøen, Bjørnar Karlsen, til.


Artikkeltags