Gå til sidens hovedinnhold

Skal du på skutertur bør du skynde deg, for nå stenger løypene

Artikkelen er over 4 år gammel

På grunn av lite snø i lavlandet vil snøscooterløypene i Vefsn stenges for sesongen fra og med onsdag 26.04.17. Det melder kommunen på sine egne hjemmesider.

Grane kommune stenger i følge scooterkort.no følgende deler av sine løyper i dag, tirsdag:

Løype nr. 2: Kløvimo - Båfjellet nord
Løype nr. 3: Fløtnes - Bæråsen
Løype nr. 4: Bæråskammen – Kvannli (langs Bæråsen)
Løype nr. 5: Bæråskammen - Leiren - Strandli
Løype nr. 6: Fløtnes - Strendene
Løype nr. 7: Båtskardryggen – Smalvatnet
Løype nr. 9: Herringbotn – Vesterbukt

Kommunen opplyser samtdig at de har søkt om unntak fra tidspunktet for stenging for følgende løyper:

Løype 4:  Fra Bæråskammen til Kvannli, Løype 5:  Fra Bæråskammen til Strandli og Løype 7:  Fra Båtskardryggen til Smalvatnet.

Bakgrunnen for søknaden er at Voengel Njaarke reinbeitedistrikt v/ leder Knut Tore Kappfjell i dag har bekreftet at det er helt i orden for reinbeitedistriktet at løypene holdes åpne inntil videre.  De har ingen rein i områdene som nevnte løyper går gjennom.  Det er svært mye snø i disse områdene (opptil 3 meter), og det er uaktuelt for reindrifta å benytte disse områdene med det første.

Kommunen søker om at nytt tidspunkt for stenging for nevnte løyper settes til «senest 5. mai», i likhet med øvrige løyper i kommunen.
- Vi har fått beskjed om at Fylkesmannen skal behandle søknaden i løpet av onsdagen, og det er ting som tyder på at vi får ønsket vårt oppfylt, sier jordbruksjef Torgar Eggen i Grane kommune.

I Hattfjelldal stenges løype 9, fra Måsvatn til Riksgrensen tirsdag kveld klokka 23.00. Det samme gjelder for løype 16, fra Kroken til Riksgrensen.

Øvrige løyper er åpne til mandag 1. mai kl 23.00.  

Kommentarer til denne saken