Rykket ut til brann på SHMIL - avdekket brannårsaken etter 10 minutter

En politmann og en Åremma-ansatt brukte kort tid på å finne det som trolig  forårsaket brannen.

En politmann og en Åremma-ansatt brukte kort tid på å finne det som trolig forårsaket brannen. Foto:

En politimann og en ansatt ved Åremma avfallsanlegg brukte bare ti minutter på å avsløre hva som forårsaket tirsdagens nestenbrann ved anlegget.

DEL

– Kanskje vi også kan finne ut hvem som har dumpet avfallet det begynte å brenne i, sier SHMIL-direktør Håkon Johansen som var på brannstedet tirsdag.

Brannen ble oppdaget rett etter klokka 14.00 av ansatte som arbeidet med restavfallet som skal sendes til forbrenning. Toril Forsmo, SHMILs kommunikasjonssjef bekrefter at det var åpen flamme i søppelhaugen, men at denne ble slokket før den tok fatt i annet brennbart materiale.

Toril Forsmo og  Håkon Johansen skryter av de ansatte som gjorde akkurat det skulle da alarmen gikk.

Toril Forsmo og Håkon Johansen skryter av de ansatte som gjorde akkurat det skulle da alarmen gikk.

Håkon Johansen sier alt fungerte etter punkt og prikke da alarmen gikk. Da brannvesenet ankom stedet var brannslangene allerede rullet ut og klare til å bli tatt i bruk. I tillegg var alle ansatte på plass der de skulle være i henhold til avfallsanleggets planverk.

– Brannårsaken er trolig gnist fra ett eller flere batterier som har antent ei sofapute, sier Toril Forsmo som understreker at batterier ikke skal kastes sammen med restavfallet.

Brannvesenet var raskt på plass da  det ble oppdaget tilløp til brann på Åremma avfallsanlegg rett utenfor Mosjøen.

Brannvesenet var raskt på plass da det ble oppdaget tilløp til brann på Åremma avfallsanlegg rett utenfor Mosjøen. Foto:

– Dette kan være en livsfarlig kombinasjon, sier hun.

Det er fire år siden storbrannen på SHMIL. Da begynte det å brenne i treverk som er lagret på området, og brannvesenet brukte over ett døgn på slukningsarbeidet.

Artikkeltags