Vet du hvor Vefsn kommune skriver ut flest parkeringsbøter?

KULSTADLIA: Vefsn kommune skrev ikke ut mange parkeringsbøter i Kulstadlia sist høst, til tross for at det ble innført et parkeringsforbud mer og mindre i hele området. På bildet ser vi hus i Ternevegen, Tjeldstia og i Rødstilkvegen (nederst).

KULSTADLIA: Vefsn kommune skrev ikke ut mange parkeringsbøter i Kulstadlia sist høst, til tross for at det ble innført et parkeringsforbud mer og mindre i hele området. På bildet ser vi hus i Ternevegen, Tjeldstia og i Rødstilkvegen (nederst). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

En oversikt fra Vefsn kommune viser at det er Sjøsiden senter som topper lilsta over antall utdelte parkeringsgebyr i 2018.

For perioden 1. januar til 31. oktober 2018 delte parkeringsetaten ut 118 bøter ved Sjøsiden senter. Som en god nummer to kommer CM. Havigsgate, med 97 utskrevne gebyrer. Nummer tre er Strandgata med 48 registreringer.

Kommunen opererer for øvrig med to lister for samme periode, hvor enkelte gater er oppført begge steder.

I oversikten deler kommunen opp året, i form av en egen statistikk for perioden fra 1. november til 31. desember. Årsaken er en oppdatering av det tekniske systemet som kommunens leverandør bruker.

I perioden fra 1. november til årets slutt har kommunen ifølge oversikten delt ut en rekke bøter, men kun ei bot i hver gate som er oppført i oversikten.

Tidlig sist høst innførte Vefsn kommune et nytt parkeringsregime i Kulstadlia. I praksis ble det forbudt å parkere i (nesten) hele lia, bortsett fra på anviste plasser. Derfor er det også montert parkeringsskilt i et utvalg gater, så som i deler av Rødstilkvegen, Tjeldstia og i Ternevegen.

Kommunens parkeringsetat varslet i forbindelse med den nye ordningen at det kom til å bli hyppigere kontrollvirksomhet i Kulstadlia.

I kommunens oversikt er det likevel registrert kun to utskrevne bøter i lia, nemlig i Rødstilkveien og i Vipeveien.

Her er «topplista» over antall utskrevne bøter for perioden 1. januar til 31. oktober:

  • Sjøsiden senter:   118
  • CM.Havigsgate:    97
  • Strandgata:          48
  • Sykehuset:           24
  • Petter Dass gate: 28
  • Petter Bechs gata: 11

(Kommunen opererer med to lister hvor enkelte gater er nevnt to ganger)

Kulstadlia / samme periode:

  • Ole O. Kulstadsveg:        6
  • Rødstilkvegen:               6
  • Tjeldstia:                        1

Artikkeltags