Gå til sidens hovedinnhold

Her går noen av Norges mest fornøyde elever

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er folkehøgskolene i Norge som har landets mest fornøyde elever. En undersøkelse gjort av analysebyrået EPSI viser at det for femte år på rad er folkehøgskoleelever som er mest fornøyd, med en indeksscore på nesten 79 av 100 på kundetilfredshet blant studenter i høyere utdanning.

– Folkehøgskolene har resultater helt i toppen av det vi har målt når det gjelder kundetilfredshet, uansett bransje, sier Fredrik Høst, daglig leder i EPSI til folkehogskolene.no.

Helgelendingen skrev tidligere i sommer om at Vefsn folkehøgskole Toppen har svært gode søkertall for andre året på rad, og hun mener at skolesystemet bidrar til at flere ønsker å gå på folkehøgskole etter at de er ferdig med videregående skole.

– Ungdom er slitne og lei etter videregående tror jeg. De er lei av å sitte med oppgaver og det er en bra ting for folkehøgskolene, vi tilbyr noe helt annet, sa fungerende undervisningsleder Nina Stimo i begynnelsen av juni.

I skoleåret 2016/17 startet nærmere 7.600 elever på de 80 norske folkehøgskolene. Nettsiden folkehøgskolene.no skriver at det totalt er over 550 linjer å velge mellom blant dem som vil ta ett år på folkehøgskole.

– Folkehøgskolene har vært flinke til å holde seg oppdaterte, både faglig og innholdsmessig, mener Mette Røstum, informasjonsrådgiver for Folkehøgskolene, som viser til opprettelsen av nye linjer de siste årene innen både esport, spillutvikling og cosplay.

For ett år siden opprettet Toppen en egen linje for esport, noe som har vist seg veldig populært.

– E-sport ruver på topp når det gjelder pågang. Så har musikk- og skuespillerlinjene tatt seg opp igjen fra i fjor. Det er lange ventelister på e-sport, men vi har en plass der til noen som spiller Overwatch, forteller Nina Stimo.

Les også: Nytt toppår for Toppen

Les også: Oppretter nettserielinje på Toppen: – Kjempemulighet for filmmiljøet i Mosjøen

Les også: Ny giv med E-sport, Laptop og Friluftsliv

Kommentarer til denne saken