Brannvesenet får en ny ansatt - kommer i eget fly til Mosjøen

Brannbamsen Bjørnis (til høyre) blir fra neste torsdag av fast ansatt i Brann- og Redningstjenesten i Vefsn og Grane.

Brannbamsen Bjørnis (til høyre) blir fra neste torsdag av fast ansatt i Brann- og Redningstjenesten i Vefsn og Grane. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Onsdag i neste uke lander et Widerøe-fly i Mosjøen med en noe spesiell gjest ombord. Da kommer brannbamsen Bjørnis til byen, og der har han tenkt til å bli.

– Bjørnis blir fast ansatt hos oss, og han kommer garantert til å stikke seg fram i bybildet i tiden framover, sier varabrannsjef Sture Larssen ved Brann- og redningstjenesten i Vefsn og Grane.

Stor velkomstfest

Brannbamsen Bjørnis har sine aner fra Trondheim, der han allerede er innarbeidet i bybildet og er veldig populær. I løpet av de neste ukene skal kloningene hans starte i nye jobber i branndistrikt landet over, og et av stedene som får sin egen Bjørnis er altså Mosjøen.

– Når flyet lander på Kjærstad på kvelden står brannbilene klare til å ønske han velkommen under en bue av vann fra brannslangene, og torsdag ønskes han velkommen av barnehagebarn fra hele kommunen på brannstasjonen. Da blir det skikkelig fest med pølser, saft og Bjørnis selv, sier Larssen som selv kom opp med ideen om at brannbamsen skulle ankomme i fly.

– Det var snakk om at han skulle bli fraktet hit i en bil med henger, men det virket så kjedelig. Så jeg kontaktet Widerøe, og de tente på ideen med en gang. Alle de nye Bjørnisene blir derfor fraktet med fly til sine nye bestemmelsessteder, og visstnok får de sitte framme i cockpiten i tillegg.

Les også:    - De færreste har nok hatt brannøvelse hjemme

Forebyggende arbeid

Bjørnis skulle i utgangspunktet bli brukt til traumeforebyggende arbeid, men har etter hvert utviklet seg til å bli brannvesenets nye maskot innenfor alt forebyggende arbeid. Det betyr at Eldar og Vanja, som blant annet har vært brukt i barnehagene, nå fases ut.

– Bjørnis skaper oppmerksomhet og gir en lav terskel for å tilnærme oss både barn og unge og befolkningen generelt. Det finnes til og med egne sanger om han, og i tiden framover vil han gi oss muligheten til å ha andre innfallsvinkler på alt fra Åpen brannstasjon til andre arrangementer i kommunen, sier Larssen.

– Hva koster det å få Bjørnis i brannvesenet?

– Det er ingen tvil om at det koster litt, men hele konseptet er helfinansiert av Gjensidigestiftelsen og jeg er veldig glad for at vi får muligheten til å styrke staben vår på denne måten, sier Larssen.

Artikkeltags