Glem våren inntil videre

GRÅ SKYER: Satelitbildet viser  skyer med snø på vei inn fra Rogaland og fra Finland. (Meteorologisk institutt)

GRÅ SKYER: Satelitbildet viser skyer med snø på vei inn fra Rogaland og fra Finland. (Meteorologisk institutt)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lavtrykk utenfor Rogaland og Finland sender skyer med snø og sludd inn over landet.

DEL

(Nettavisen): Sør-Norge har snø, sludd og regn i vente, mens Sogn og Fjordane og Midt-Norge foreløpig kan glede seg over mye fint vær før lavtrykket fra sør trekker nordover.

Det er kort fortalt værutsiktene idet påskehøytiden er over og hverdagen innledes.

Snøbyger fra øst

I nord trekker skyer med snøbyger inn fra øst.

- Et lavtrykk som nå ligger over Finland går nordover og gir nedbør i Finnmark og såvidt i Nord-Troms det neste døgnet. Onsdag venter vi at Troms får mest nedbør. I tillegg er det vindøkning på gang. Den vil gi nordøstlig, stiv kuling enkelte steder, sier statsmeteorolog Tone Christin Thaule til Nettavisen tirsdag formiddag.

Følg været i hele Nordland på webkamera.

Værsituasjonen i Sør-Norge er og vil bli preget av et lavtrykk som tirsdag formiddag ligger sørvest av Rogaland og som beveger seg inn over Sør-Norge.

Snø, sludd og så regn

- Lavtrykket passerer i løpet av onsdag og går videre nordover. Det første døgnet venter vi sludd og snø som siden går over til regn i lavlandet i Sør-Norge, sier meteorologen.

Hun er usikker på hvor snøhøyden vil ligge, men regn i lavlandet onsdag kan gi utfordringer på veiene. Følg med på obs-varselet, er rådet fra meteorologen.

Nedbøren i sør trekker videre nordover og kommer helt opp til Trøndelag og Nordland. I løpet av onsdag ettermiddag og kveld kan lavtrykket også nå Troms.

Minusgradene blir avløst av mildere luft i sør, mens den som venter på sol og klarvær sørpå må smøre seg med tålmodighet.

- Jeg tror vi får lite av det. Til gjengjeld er det mye fint vær i Sogn og Fjordane, Trøndelag og Nord-Norge akkurat nå, sier Thaule.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken