Nå lover meteorologen at sommeren er på vei: - Sommer i hele neste uke

Arkivfoto fra sommeren som var i fjor.

Arkivfoto fra sommeren som var i fjor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(RanaBlad): Foreløpig har ikke sommeren 2018 levd opp til forventningene i Nord-Norge. Noe som også gjenspeiles av avisoverskriftene i nordnorske aviser tirsdag morgen.

Avisa Nordland har sendt ut egne reportere over grensa til Sverige for å se om de kan finne sommeren, mens man enda lengre nord i Tromsø kan lese på Nordlys at været tok rotta på grillmat, utepils og blomster - og nå er sommerkjolene på salg.

Og som om ikke det var nok, så er det også varslet full storm langs kysten av deler av Nord-Norge.

Men skal vi tro på statsmeteorolog Rune Skoglund ved Vervarslinga for Nord-Norge, så er det fortsatt håp om at det kan snu.

- Slik det ser ut videre utover i uka, så ligger det an til å bli både grått vær og lave temperaturer på Helgeland helt frem til fredag, og kanskje så langt ut som til lørdag morgen. Men så blir det så meget bedre, sier Skoglund, og kommer med følgende gladnyheter til sommer-sultne helgelendinger:

- Da stiger temperaturene og sola dukker også opp. Hvis prognosene vi sitter på nå holder, så blir det sommer i hele neste uke. Da kommer det et høytrykk opp og blir liggende. Det bringer med seg en del varm luft som sørger for pent vær og fine temperaturer. Allerede fra mandag av venter vi temperaturer rundt 20 grader i Mo i Rana.

For Mosjøens del ser det foreløpige værvarselet ut til å gi temperaturer over 25 grader i løpet av neste uke.

Statsmeteorologen uttaler selv at fallhøyden er høy når man som meteorolog lover sommer til nordlendinger, men sier videre at det slik det ser ut nå, har vi en flott uke i vente.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken