Meteorologens anbefaling: – Kjøp deg vindjakke

Vinstra  20170223.
Sol fra nesten skyfri himmel varmer ryggen på en skiturist i løypa mellom Sulseter og Gravdalen i Sødorpfjellet i Gudbrandsdalen torsdag.
Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
NB! MODELLKLARERT!

Vinstra 20170223. Sol fra nesten skyfri himmel varmer ryggen på en skiturist i løypa mellom Sulseter og Gravdalen i Sødorpfjellet i Gudbrandsdalen torsdag. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT! Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Etter en søndag med mye sol og blå himmel ser framtiden lovende ut for Nordland.

– På mandag vil været bli ganske likt som på søndag, med sørøstlig vind og mye sol, forteller meterologikonsulent Trond Robertsen hos Vervarslinga for Nord-Norge til an.no.

– Sludd og snø

På tirsdag vil vinden minske, men kan by på andre utfordringer.

– Selv om vinden blir svakere snur været til det verre. På ettermiddagen blir det sludd og snø, og kan helt sør i fylket komme som regn, fortsetter han.

Heldigvis er dette passerende, og fortsetter videre mot Lofoten i løpet av natten.

– Usikker

– Allerede onsdag vil været bli bedre igjen – og er ganske likt det fine været vi har hatt tidligere i februar. Vi lover i alle fall oppholdsvær, men helgen er enda usikker og kan by på en ny runde med dårlig vær, sier han til AN.no.

Selv om gradestokken viser null grader kan det kjennes kaldt på grunn av vinden. Dette forklarer meteorologen på følgende måte:

– Om det er null grader og stiv kuling kan det føles ut som 7 minusgrader. Hvis gradestokken viser minus fem grader, kan det faktisk føles så kaldt som minus fjorten, forteller han.

Med andre ord går vi inn i en uke med mye sur vind og oppholdsvær, så er det bare å krysse fingrene for at vi slipper nok en runde med dårlig vær til helgen. Avslutningsvis kommer meteorologen med en klar oppfordring:

– Kjøp deg ei vindtett jakke så holder du deg varm. Ifølge gradestokken så blir det ikke kaldere enn minus fem grader, så man kan likevel nyte oppholdsværet, sier Robertsen.

Artikkeltags