OBS-varsel sendt ut: Advarer mot liten storm og vanskelige kjøreforhold

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Med ekstremværet Ylva friskt i minne kommer meteorologene nå med en advarsel.

Torsdag ettermiddag ble det sendt ut et OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold fredag.

– Det er et stort værskille på gang. Det kommer et lavtrykk inn over Finnmark som gir hele Nord-Norge en god del nedbør og vind, sier vakthavende meteorolog Tone Christin Thaule til Fremover.

Nedbør

I tillegg til mye vind er det forventet nedbør.

– Det starter som snø, men vil trolig gå over til snø og sludd i løpet av ettermiddagen. Det er ventet at temperaturene skal stige og det vil kunne gi vanskelige kjøreforhold i overgangen fra kaldt til mildvær, fortsetter hun.

– Trøsten får være at vinden skal minke utover dagen og været går over til bygevær fredag kveld.

Meteorologen melder at temperaturene kan stige med ti til tolv grader på relativt kort tid.

Helgen ikke mye bedre

Til tross for at lavtrykket passerer på fredag, kommer det et nytt lavtrykk innover Nordland på lørdag, som rammer hele fylket. Det sa meteorolog Trond Lien til an.no tidligere torsdag.

– Lavtrykket passerer natt til lørdag, men det kommer et nytt lavtrykk innover Salten og Nordland. Sannsynligvis med både østavind og sørvestlig vind med regn og sludd. Nedbøren vil bre seg innover indre strøk, men det kan bli litt mer sludd i Mo i Rana. Det kan være at vi får alt mulig.

Etter flere dager med minusgrader vil spesielt Bodø og kystbyene få en svært mild pause i helgen.

– I ytre strøk som i Bodø, kan det komme opp i en syv plussgrader på lørdag, alt avhengig av vindretningen. Den sørvestlige vinden er den som gir plussgrader.

– Mandag blir vi liggende i området med små lavtrykk som gir ustabilt vær med sludd og snø. Da kan det fryse på igjen og gi enda mer utfordrende forhold.

– Så om folk vil nyte vinteren, så haster det litt?

– Jeg vil anbefale å ta torsdagen i bruk, og at folk kommer seg ut. Det er veldig fine vinterforhold, så det er absolutt en vintersportdag. Nyt vinteren mens dere kan, sier Lien.

Artikkeltags