Det blir en våt nyttårsfeiring: – Det kommer ganske mye nedbør og stiv kuling på kysten

Fyrverkeri blir det nok uansett på nyttårsaften, men det kan fort bli en våt fornøyelse om man ikke kler seg godt nok.

Fyrverkeri blir det nok uansett på nyttårsaften, men det kan fort bli en våt fornøyelse om man ikke kler seg godt nok. Foto:

DEL

– Det blir ikke det aller beste været på nyttårsaften, sier meteorolog Sjur Wergeland til Helgelendingen på spørsmål om hvordan været blir i Mosjøen og Sandnessjøen.

– På mandag kommer det et nedbørsområde sørfra og nedbøren starter som snø i løpet av formiddagstimene tenker jeg. Så vil det etter hvert gå over til regn i l løpet av ettermiddagen. Det er litt mer usikker i Mosjøen, men jeg tror det går over til sludd og etter hvert regn der også, legger han til.

Wergeland sier at det i løpet av hele mandag kan komme opp mot 30-40 millimeter nedbør.

– Systemet går ganske sakte, så det rekker å slippe fra seg litt. Det er helt sør på Helgeland, fra Mosjøen og sørover, som får mest nedbør. Det er spesielt fra ettermiddagen og utover det vil komme jevnt med nedbør.

– Så det kan bli vått under oppskytingen av fellesfyrverkeri klokka 18:00?

– Det ser ikke bra ut, nei, sier Wergeland, og legger til at det kan bli litt vind i regionen.

– Det starter med litt vind fra øst, men den er ikke så veldig sterk. Det er liten kuling utsatte steder på østavinden. Men når mildværet kommer blir det vestavind med stiv kuling på kysten. Mosjøen er skjermet for den, men Sandnessjøen får kjenne på vinden.

Artikkeltags