Slik blir helgeværet: – Dere får det bedre enn i Sør-Norge

DEL

Torsdag kveld og utover fredag er det meldt variabelt vær, med lokale snøbyger på Helgeland. Været vil fortsette slik fram mot lørdag, hvor det deretter letter litt.

– Utover lørdag ser det ut til å bli oppholdsvær, før det kanskje kommer mer nedbør utover kvelden. Det er ventet kjølige temperaturer gjennom helga, sier vakthavende meteorolog Kristin Seter hos Meteorologisk institutt.

Det er også ventet en del vind i nordlig retning fredag, og videre inn mot helgen. Fredag er det meldt liten kuling på utsatte plasser, som på fjellet og ved kysten.

– Jeg vet ikke om jeg vil anbefale å ta skituren fredag, fordi det blir liten kuling på utsatte plasser. På lørdag er det ventet litt bedre vær, men selv om det blir oppholdsvær og sola kan titte fram, bør man fortsatt være obs på at det kan være en del vind i høyden, sier Seter.

Hun forteller at det til uka er ventet å bli mildvær, og at det trolig vil bli en periode med plussgrader og regn i lavlandet.

Selv om det blir varierende forhold, kan meteorologen melde at det er ventet dårligere vær i Sør-Norge.

– Det er ikke ventet kjempevær på Helgeland, men hvis det er noen trøst får dere det bedre enn i Sør-Norge. Der er det ventet mye vind og nedbør, og folk der må være obs på at det kan bli problemer i trafikken, sier Seter.

Artikkeltags