Nå kommer drittværet

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

….eller er det våren?

DEL

Alle som følger med på vær, vind og værmeldinger kunne konstatere at yr.no hadde tatt en knappenålsving i løpet av natten. Tirsdag kveld så det ut som om torsdagen skulle komme med sol og glitrende skiføre. Onsdag morgen hadde pipen en annen lyd.

Torsdag meldes det om nokså store nedbørsmengder på Helgeland, yr. No melder om opp mot 10 millimeter i Mosjøen men det kommer nesten dobbelt så mye i Sandnessjøen om værmelderne treffer med sine prognoser. I Sandnessjøen meldes det om 10 sekundmeter vind fra sør-sørvest, mens det i Mosjøen meldes om fire meter per sekund fra sør og sørvest.

Innlandet ser ut til å slippe unna nedbøren, i Hattfjelldal forventes det for eksempel fra null til en sekundmeter og maks en halv millimeter nedbør. I Fiplingdal og Majavatn-distriktet ventes litt nedbør i form av snø og ned mot 6 minusgrader på det kaldeste.

Også helga ser ut til å bli grå, men forhåpentligvis ikke trist. Værmessig sett tilsier prognosene nedbør på ytre strøk av Helgeland både i helga og ut gjennom uka som kommer. I Mosjøen blir det også grått, men det ventes ikke så mye nedbør her.

Søndag kan det også bli regn helt inn til svenskegrensen, men det er ikke ventet vind.

Artikkeltags