Her blir det best nyttårsvær

 *** Local Caption *** Nord-Norge får det beste rakettværet nyttårsaften.

*** Local Caption *** Nord-Norge får det beste rakettværet nyttårsaften. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Disse tre fylkene får det beste rakettværet.

DEL

Den beste utsikten til raketter blir å finne i Nord-Norge, mens det i sør for det meste blir grått og vått på nyttårsaften. Så setter vinterkulda inn i hele landet.

– I Nord-Norge blir det lett skydekke og opphold på nyttårsaften, opplyser vakthavende meteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt til NTB.

De tre nordligste fylkene får det fineste været med tanke på nyttårsraketter, men feirende i landsdelen må belage seg på at det kan bli kuling på årets siste dag, både langs kysten og i indre strøk.

– Særlig i Nordland kan folk vente seg mye vind, forteller Foss.

Tross faren for at rakettene blåser bort, er det liten grunn til å klage for folk i nord. For jo lenger sør man kommer, desto gråere og våtere blir det.

– Det blir mer og mer skyer jo lenger sør man kommer i Trøndelag og Møre og Romsdal. Her blir det stort sett oppholdsvær, men noe nedbør. På Vestlandet sør for Stad blir det skyer og regnbyger, forteller meteorologen.

Bedre blir det ikke i Agder-fylkene der feirende kan vente seg skyer og nedbør mer eller mindre hele nyttårsaften. Utover kvelden vil gråværet trekke østover, men det er ingen garanti for opphold, sier Foss.

Og for dem som hadde ventet seg bedre vær på Østlandet, er det bare å finne fram regntøyet.

 – Det blir skyer og perioder med regn i alle østlandsfylkene. I Oslo kan folk vente seg 0 grader og sludd, er beskjeden fra meteorologen.

Etter det som for mange blir en grå og våt nyttårsaften, vil vinterkulda sette inn de første dagene av det nye året.

– Temperaturene vil falle markant i hele landet fra og med lørdag og søndag. I indre strøk på Østlandet blir det ned mot minus 20, og i Oslo kan folk vente seg 10 minusgrader i starten av neste uke, sier Foss.

Også i resten av landet bør varmere klær raskt finnes fram. 

– Trondheim får rundt 10 minusgrader, Bergen kan vente seg 4-5 minus, mens Tromsø trolig får mellom 10 og 15 minusgrader, forteller meteorologen. (ANB-NTB)

Artikkeltags