Nå blir det uvær!

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mye vind, regn og snø i vente på Helgeland

DEL

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten: Torsdag ventes sterk vind, snøbyger og snøfokk på fjellovergangene, som gir vanskelige kjøreforhold.

Selv om det verste været nok kommer nord for Helgeland er det meld storm på havet utenfor vårt område og det vil nok merkes på land også.

På Krutfjellet i Hattfjelldal meldes det om stiv kuling onsdag ettermiddag. Vinden skal drøye litt utover kvelden. Torsdag meldes det også om liten kuling og godt med snø på fjellet.

Politiet har lagt ut følgene meldinger på Twitter i fobindelse med det meldte uværet på Helgeland:

"Det ventes vanskelige kjøreforhold på Helgeland det kommende døgnet. Oppfordrer trafikkanter til å kjøre varsomt."

"Tunge kjøretøy bør legge på kjetting ved kjøring i høyereliggende strøk. Politi og SVV vil intensivere kontrollaktiviteten."

Brønnøysund:

Onsdag ettermiddag og kveld vil det blåse opp til liten kuling i Brønnøy og det vil komme en del regn. Ut over natten vil vinden løye litt, men det blåser opp til kuling igjen torsdag formiddag.

Sandnessjøen:

Onsdag ettermiddag og kveld ventes det en god del nedbør på ytre deler av Helgeland, vinden vil ligge på rundt 11 meter per sekund fra sørøst.

Torsdag ved middagstide vil vinden blåse opp til liten kuling og torsdag ettermiddag stiv kuling, 15 meter per sekund fra sørvest. Det ventes mye regn torsdag kveld.

Mosjøen

Onsdag ettermiddag ventes det til dels mye nedbør med vind opp til 9 meter per sekund fra sør.

Torsdag vil vinden øke noe med rundt 10 meter per sekund rundt middagstider. Det kan komme en god del nedbør i løpet av dagen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken