Ingen vinter i sikte

 *** Local Caption *** Foreløpig er det ingen vinter i sikte verken i Oslo eller så mange andre steder i landet.

*** Local Caption *** Foreløpig er det ingen vinter i sikte verken i Oslo eller så mange andre steder i landet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mildvær og regn ventes over hele landet.

DEL

Vinteren og skisesongen lar vente på seg. Mildvær og regn ventes over hele landet, også i fjellet, de nærmeste par ukene.

- Det ser ikke ut som det blir det helt store vinterværet ennå. Det blir stort sett plussgrader over hele landet. De neste to ukene er det snakk om mildvær og regn, forklarer vakthavende meteorolog Beathe Tveita i Storm Geo til NTB.

Likevel blir det noen få dager med lettere vær og solgløtt i både nord og sør, avhengig av hvor lavtrykket beveger seg.

- Det er ganske mild luft over Sør-Norge nå. Torsdag og fredag forblir været slik det har vært de siste dagene, med sørøstlig bris og gråvær med muligheter for lett regn eller yr, forklarer Tveita.

På Vestlandet og i Midt-Norge blir det derimot stort sett oppholdsvær med mulighet for solgløtt fredag. Det samme gjelder for Norland og Troms.

I Finnmark er det enkelte snøbyger i vest, men ellers opphold.

- Det som skjer i helga er at lavtrykket utenfor Island vil bevege seg mot Sør-Norge i form av nedbør. Lavtrykket beveger seg videre nordover i helga, sier Tveita.

Helga på Sørlandet og Vestlandet starter derfor med regn fredag kveld. Vinden vil også øke opp mot kuling og nedbøren vil bre seg nordover mot Østlandet og Midt-Norge.

Når nedbøren beveger seg nordover til Nordland lørdag, blir det bedre vær på Sør-Østlandet. Vestlandet og Midt-Norge får enkelte byger lørdag.

- Finmark og Troms får et greit vær på lørdag. Med unntak av litt regn og sludd på Finnmarksvidda, sier Tveita.

Søndagen får Sør-Østlandet fint vær. Men fra Vestlandet og nordover til Troms blir det regnbyger. Her kan vinden komme opp i sørvestlig kuling.

Nedbør i form av regn og snø vil prege store deler av Finnmark. Her kan det komme nedbør i form av regn og snø i høytliggende strøk.

- Videre utover i neste uke er prognosene usikre. Men det kan komme med nedbør og kuling i Sør-Norge som beveger seg nordover. Allerede mandag kan det komme en del nedbør og kraftig vind. Men akkurat når dette inntreffer er ennå usikkert, sier Tveita. (ANB-NTB)

Artikkeltags