Over 400 elever skal kjempe om seieren på tre innovasjonscamper

- Ungdommens ideer og kreativitet på disse campene kommer til å bli brukt videre i vårt arbeid med å være en drivkraft for vekst på Helgeland, sier Dan Rudi Abrahamsen, ungdomsøkonom i Helgeland Sparebank.

- Ungdommens ideer og kreativitet på disse campene kommer til å bli brukt videre i vårt arbeid med å være en drivkraft for vekst på Helgeland, sier Dan Rudi Abrahamsen, ungdomsøkonom i Helgeland Sparebank.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir fokus på innovasjon og nye løsninger blant elevene under Gründeruka Helgeland.

DEL

(Pressemelding)

Over 400 elever fra grunnskolen og videregående skole, samt studenter på Campus Helgeland skal kjempe om seieren på de tre innovasjonscampene som går av stabelen under Gründeruka på Helgeland neste uke.

Det starter allerede mandag 15. oktober, der Ungt Entreprenørskap sammen med Rana Utviklingsselskap, Campus Helgeland og Polarsirkelen videregående skole arrangerer Innovasjonscamp for nær 100 elever og studenter.

Ungt Entreprenørskap arrangerer deretter camper over to dager. 16. oktober er det 9. trinn fra Kippermoen, Grane, Hattfjelldal og Granmoen som skal i ilden. 17. oktober er det Mosjøen videregående skole sin tur.

Fredag skal to klasser i Hemnes bryne seg på utfordringer fra Ungt Entreprenørskap om lokalt næringsliv.

Næringslivet ønsker innovativ hjelp av de unge

Som samarbeidspartnere og jury stiller lokalt næringsliv opp som oppdragsgivere.

– Ett av målene til Helgeland Sparebank er å være en «Drivkraft for vekst på Helgeland», og da er det viktig at de unge føler at de er med på å bidra til at Helgeland blir et godt sted for ungdom og kommende generasjoner å vokse opp i, ta utdanning og finne seg arbeid. Ved å delta på innovasjonscampen blir ungdommen sett og hørt på hvordan de ønsker at Helgeland Sparebank skal framstå på disse områdene. Ungdommens ideer og kreativitet på disse campene kommer til å bli brukt videre i vårt arbeid med å være en drivkraft for vekst på Helgeland, sier Dan Rudi Abrahamsen, ungdomsøkonom i Helgeland Sparebank.

For grunnskolecampen er det Helgeland Sparebank og Mosjøen Industriterminal som gjerne vil ha nye innovative løsninger på sine utfordringer. For videregående skole er det ingen ringere en Alcoa og Vefsn kommune som gjerne vil ha tak i ungdommens innovative løsninger.

– Gjennom mange år har Helgeland pekt som ut som en svært aktiv region i arbeidet med entreprenørskap i skolen! Gjennom denne uka ser vi stort engasjement fra lokalt næringsliv, skoler og ikke minst kommuner i regionen, sier daglig leder i Ungt Entreprenørskap Nordland Steve Hernes.

– Det er utrolig viktig at de unge får trent sine entreprenørielle muskler gjennom slike aktiviteter sier Hernes, som mener det legger et godt grunnlag for framtidig entreprenørskap og nyskaping i regionen.

Elevene får en definert problemstilling som de skal finne løsninger på i løpet av Innovasjonscampen. 
De jobber i grupper og presenterer løsningene for en jury, som kårer en vinner ut ifra gitte kriterier.

Artikkeltags