Turist omkom etter fall på 30 meter i Lofoten

Artikkelen er over 2 år gammel

Den mannlige turisten fikk overbalanse, og falt i døden.

DEL

[Lofotposten]

En utenlandsk mann falt tidlig torsdag ettermiddag 30 meter i fjellområdet ved Munkebu i Moskenes. Ulykken skal ha skjedd like ved hytten Munkebu.

Vedkommende ble hentet med Sea King og fløyet til Nordlandssykehuset Lofoten på Gravdal. Det opplyser vakthavende redningsleder Bård Mortensen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge i Bodø. Vedkommende er bekreftet omkommet. Det melder politiet.

Oppdatert klokken 18.30: Den omkomne var med i et seks personer stort følge. De øvrige fem er nå på Reine i Moskenes, hvor de blir tatt hånd om av kommunens kriseteam.

- De var seks personer i samme følge. Og det var tre personer i et annet følge som observerte ulykken. Vi har nå snakket med flere av vitnene. Ulykken framstår som et uhell ved at den nå avdøde har fått overbalanse, forteller operasjonsleder Odd Ivar Pettersen ved Nordland politidistrikt i Bodø.

Politiet meldte tidligere torsdag at vedkommende er fransk. De er foreløpig usikker på nasjonaliteten.

Oppdatert klokken 15.30: Moskenes kommune har opprettet kriseteamet.

- Turfølget har ikke kommet ned. To i teamet er på vei opp fjellet for å gå dem i møte. Vi gjør undersøkelser, og sender patruljer fra Leknes og Svolvær, sier Pettersen i politiet like etter klokken 15.

Politiet opplyser at de gjøre rutinemessig undersøkelser.

Lofoten turlag har ei ubetjent hytte på Munkebu (ca 400 moh). Den er et populært utgangspunkt for turer til Hermannsdalstinden (1029 moh).

Les også: Fallulykke i moskenesfjell


Artikkeltags