Stopp i Vegasambandet: - Èn avgang mandag. Usikkert når ferjesambandet er i full drift

FERJE: Torgtind går i dag en tur/retur i sambandet Tjøtta- Igerøy. (Foto: Rita Johansen)

FERJE: Torgtind går i dag en tur/retur i sambandet Tjøtta- Igerøy. (Foto: Rita Johansen)

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir i dag, mandag, satt inn ei ekstraferje på ferjesambandet Igerøy -Tjøtta med avgang kl. 17.00 fra Igerøy. Tilbaketuren starter fra Tjøtta en time seinere, klokka 18.00.

DEL

Egentlig skulle det ha vært fire avganger i dag på sambandet med M/S Ramtind. Om sommeren går M/S Ramtind ekstra sommerrute denne strekningen, mens MF Torgtind betjener sambandet med betydelig færre avganger resten av året. Det var sist lørdag at ferjeproblemene på ferjesambandet startet. Da ble det bråstopp, og søndag ble alle avganger kansellert.

– Men i dag, mandag, setter vi altså inn denne ekstraferja, M/S Torgtind, opplyser administrerende direktør, Stein Andre Herigstad-Olsen i Torghatten Trafikkselskap (TTS).

- Hva med i morgen og resten av uka og ukene deretter?

– Vi jobber med å finne løsninger, men det er usikkert når tid ferjesambandet er i full drift igjen.

– Kan man risikere at det tar måneder?

– Det kan maksimalt bli til og med 5. august for da er man tilbake til normale ruter etter sommerferieavviklinga.

«Kjøttvekta» som rår

– Hva var det egentlig som skjedde?

– Vi fikk tekniske problem med ferja M/S Kjella i sambandet Tjøtta-Forvik. Det oppsto akutte problem med propellsystemet. I samråd med fylkeskommunen valgte vi å ta ut M/S Ramtind i Vega-Tjøtta-sambandet og sette den inn på strekket Tjøtta-Forvik.

– Men det er jo lite «rettferdig» for alle dem som skal ut og inn fra verdensarvøya nå midt i tykkeste turistsesongen. Vega blir jo sterkt rammet av en slik omrokkering?

– Jo, på en måte kan du si det. Men vi frakter i snitt «bare» 185 passasjerer daglig i dette sambandet, mot 763 til og fra Tjøtta–Forvik, i løpet av juli måned. Da må vi velge å opprettholde det sistnevnte strekket.

Mangel på ferjer og mannskap

– Men har dere ingen andre reserveferjer å sette inn?

– Dessverre hadde vi begge de to reserveferjene våre i full drift. I tillegg er det for tiden stor mangel på sjøfolk. Det har skapt ekstra problem for oss. Men det er jo fullt mulig for passasjerene å ta ferja til Forvik, deretter til Andalsvågen og så videre med ferja til Horn. Det betyr i snitt to timer ekstra ferjetur, sier administrerende direktør.

Artikkeltags