Gå til sidens hovedinnhold

Bombetrusler mot barneskoler over hele landet

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere barneskoler i landet har onsdag mottatt bombetrusler. Også skoler i utlandet har mottatt lignende trusler, opplyser politiet.

Den første trusselen ble ringt inn til Gjerpen barneskole i Skien klokken 9.15. Skolen har over 400 elever.

– Skolens rektor mottok en telefon fra en mann der ordet «bombe» ble brukt. Politiet vurderer dette som en bombetrussel, sier politistasjonssjef Annie Sandersen ved Grenland politistasjon til NTB.

Senere viste det seg at flere skoler rundt om i landet har mottatt samme trussel i samme tidsrom.

Klokken 9.24 mottok Charlottenlund barneskole i Trondheim en lignende trussel. Politiet i Trondheim opplyser at det ikke er iverksatt evakuering. Kun to minutter senere mottok Nordnes skole i Bergen en bombetrussel.

Fant ingen trussel

Klokken 10.25 ble politiaksjonen på Nordnes skole avblåst etter at politiet hadde gjennomsøkt bygningen og ikke funnet noe, skriver Bergen kommune på sin nettside.

Også Kvarstein barneskole i Vennesla i Vest-Agder mottok en bombetrussel onsdag, opplyser politiet i Agder til NRK. Det ble etter kort tid konkludert med at trusselen ikke var reell. Skoledagen fortsatte som normalt.

– Det er flere skoler i Norge som har mottatt tilsvarende trusler. Dette har også skjedd i utlandet, etter hva vi forstår, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til NTB.

– Blir ofte tatt

– Vi jobber nå med å finne ut hvem som står bak trusselen. Heldigvis blir de som kommer med slike trusler ofte tatt, sier operasjonsleder Jan-Tore Heggholmen i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

TV 2 skriver at også Egtved Skole utenfor Vejle på Syd-Jylland i Danmark mottok en bombetrussel like etter klokken 9 onsdag, og viser til TV 2 i Danmark.

Kommentarer til denne saken