Navnene på skredofrene i Troms frigitt

ANTATT OMKOMNE: André Stenfors (innfelt øverst), Niklas Nyman (innfelt fra venstre), Mikael Sten og Disa Bäckstrøm er antatt omkommet i snøskredet på Blåbærfjellet i Tamokdalen i Troms.

ANTATT OMKOMNE: André Stenfors (innfelt øverst), Niklas Nyman (innfelt fra venstre), Mikael Sten og Disa Bäckstrøm er antatt omkommet i snøskredet på Blåbærfjellet i Tamokdalen i Troms. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mikael Sten, Disa Bäckstrøm, Niklas Nyman og André Stenfors er antatt omkommet etter snøskredet på Blåbærfjellet i Tamokdalen.

DEL

[Nordlys]

I en pressemelding mandag frigir politiet navnet på de antatt omkomne i snøskredet i Tamokdalen onsdag i forrige uke:

  • Mikael Sten (29), Finland
  • Disa Bäckström (29), Sverige
  • Niklas Nyman (36), Finland
  • André Stenfors (32), Finland

De fire ble tatt av et skred på vei opp Blåbærfjellet i Balsfjord kommune 2. januar. De er antatt omkommet, men på grunn av værforholdene og stor fare for nye snøskred, er de ennå ikke hentet ned fra fjellet.

Takker for støtten

I pressemeldingen mandag formidler politiet følgende uttalelse fra de pårørende:

– I forbindelse med offentliggjøringen av navnet ønsker de pårørende at mediene ikke publiserer andre bilder av de savnede, samt viser respekt for de pårørende og deres sorg. Samtidig vil de pårørende takke redningsmannskapet, helsepersonell, politiet og det lokale kriseteamet for den fantastiske innsatsen de har lagt ned og fortsatt legger ned. De pårørende vi også rette en varm takk til Balsfjord kommune for måten de ble møtt på.

Tente lys

Ifølge den finske avisen Vasabladet skal de pårørende nå ha forlatt Tromsø. Søndag var de oppe i Tamokdalen og tente lys for ofrene.

Mikael Sten og André Stenfors var begge ingeniør og kolleger i et finsk selskap. Etter at navnene ble frigitt, jobber ledelsen med å informere teamet de jobbet med. Det vil også bli holdt minnestund mandag ettermiddag.

Stenfors eide og jobbet også ved et treningssenter i Vasa.

Samlet elever

Den finske avisen Iltalehti skriver at Sten var student ved Axxells folkeskole på tredje året. Han er opprinnelig fra Österbotten, men bodde i Vasa.

Niklas Nyman var tidligere student ved samme skole. Han jobbet som lærer ved Dalsbruks skole på den finske øya Kimitoön da snøskredet skjedde. Fredag samlet skolen elevene for å snakke om det som har skjedd, skriver VG.

– Vi bor på en liten øy og elevene kjenner personalet som jobber på skolen godt, sier skolens rektor Siv Westerback til avisen.

Artikkeltags