Gå til sidens hovedinnhold

Da Johnny åpnet buken på fisken fikk han seg en overraskelse: - Det flommet bare ut

Artikkelen er over 4 år gammel

Noe vi ønsker å unngå, svarer sjef for oppdrettsselskap.

Karlsøyværing Johnny Eliassen var mandag på fiske utenfor Reinøya. Men torskefangsten var langt fra som den skulle, forteller fiskeren.

Da Eliassen skulle sløye fisken rant det ut en materie han beskriver som både illeluktende og av en underlig konsistens.

- Det var en litt stor fisk, og var ganske så oppblåst. Man prøver å unngå å sette kniven i buken, men her flommet det bare ut og rant utover resten av fisken. Jeg mistet helt lysten på fisk, sier han til Nordlys.

Les også: Oppdrettsfôr ødelegger villfisken

Mener det kommer fra oppdrettsanlegg

- Den var ikke så sterk, men det var en ekkel lukt. Det er også veldig fett, så det må være mye fett i det foret de gir til laksen, sier han.

Eliassen, som bor på Nordeidet på Reinøya, er nemlig helt overbevist over at det som rant ut av fisken stammer fra oppdrettsanlegget bare en kilometer unna. Et anlegg Eliassen ikke legger skjul på at han ikke er spesielt begeistret for.

- Jeg er ikke imot oppdrettsnæringa, det er mange gode arbeidsfolk som jobber her. Men jeg er imot at anlegget er plassert rett utenfor stuedøra vår, sier han.

Overrasket over reaksjonen

Sent mandag kveld la han ut bildene av torsken på Facebook. Responsen har vært stor.

- Jeg hadde ikke forventet en slik reaksjon på bildet. Jeg la det ut sent mandag og det var full action med en gang, både med delinger og kommentarer, sier Eliassen.

- Det viser at folk ikke er helt klar over hva som foregår. Det vekker jo tydeligvis et stort engasjement.

- Noe vi ønsker å unngå

Daglig leder i NRS Troms, Rune Eriksen, drifter anleggene Lubben og Korsnes sammen med Nor Seafood og Wilsgård Fiskeoppdrett. Han sier på generelt grunnlag at oppdrettsselskapene hver dag jobber med å unngå at fôr kommer ut av anlegg.

- Det kan skje at det kommer pellets utenfor, men det er noe vi ønsker å unngå. Det koster 15 kroner kiloet for fóret, så vi har ingen ønske om å bruke mer enn nødvendig, sier Eriksen.

- Vi gjør omfattende undersøkelser i det området vi produserer i. Bruken av fór er noe vi jobber med hver dag.

 

Kommentarer til denne saken