Gå til sidens hovedinnhold

Tilbyr gratis skyss fra fakkeltoget for sykehuset: – Det er viktig at alle får muligheten til å delta

Artikkelen er over 2 år gammel

Lovund Skyss AS bidrar med skyss hjem fra fakkeltoget for sykehuset i Sandnessjøen, for dem som bor på ruten Søndre-Herøy–Vega.

– Det er viktig at alle kan få muligheten til å delta i fakkeltoget. Det er gode kommunikasjonsmuligheter inn til Sandnessjøen fra alle plasser på lørdagen. Men det går ingen båt til Søndre-Herøy og Vega på kvelden, sier Svein Gunnvald Rosenvinge Ingebrigtsen i Lovund Skyss.

Lokalsamfunnet

Fakkeltoget for sykehuset i Sandnessjøen arrangeres lørdag fra klokken 14.00. Rosenvinge Ingebrigtsen forteller at de har båter som ligger til kai og folk som er på vakt den dagen.

– Det er ikke til å legge under en stol at sykehuset er viktig for oss på kysten. Vi opererer langs kysten, og setter dermed pris på at sykehuset ikke er så langt unna. Det er også en sak som engasjerer lokalsamfunnet vi operer i, og derfor ønsker vi å bidra til at alle får være med, sier han.

Lovund Skyss AS har to båter med plass til 48 stykker, og to båter med plass til 12 stykker. Det vil ikke være nødvendig med betaling, og de kjører selv om det bare er en person som skal hjem.

– Det er de som bor på Vega og Sandvær som vil bli prioritert skulle det bli fullt. De har ingen annen måte å returnere hjem på, men vi har jo plass til litt folk da, sier han.

Påmelding

Tilbudet er også lagt ut på Facebook, og Rosenvinge Ingebrigtsen har fått noen henvendelser. Det er nemlig han folk må kontakte om de ønsker skyss hjem fra fakkeltoget.

– Det er vel egentlig et tegn på at det er rett av oss å gi dette tilbudet. Folk setter pris på det. De er kundene våre og vi lever av dem, sier han.

Påmelding er viktig slik at materiell er klart, og vi vet hvilken båt vi skal bruke. Båten vil gå fra flytekaia ved Herr Petter lørdag klokken 15.45. Reisende nordover til Nesna-Lurøy-Træna henvises til å reise med Trænaruten klokken 16.30.

Les også

Arrangerer fakkeltog for sykehuset i Sandnessjøen. – Alle som vil forsvare og bevare sykehuset må stille

Kommentarer til denne saken