Gå til sidens hovedinnhold

Denne morsomheten vil koste Statens vegvesen flere tusen kroner

Artikkelen er over 4 år gammel

Statens Vegvesen anser detsom hærverk.

Merete Bergly fotograferte nylig skiltet som mange finnmarkinger nå ler av på sosiale medier: 

– Jeg har kjørt forbi flere ganger og tenkt «hva i all verden er det der for noe». Nå fikk jeg stoppet og tatt bilde, og la det dermed ut på Facebook. Jeg tenkte at det var litt artig, og da legger man det bare ut.

Flere syns det er en festlig vri på det vanlige skiltet som forteller at det er fare for elg i området, og skiltet, eventuelt skiltene, skal ha fått stå sånn en god stund:

– Jeg ser av mange kommentarer at noen sier det har vært i avisa før. Noen mener dette skiltet er borti Vadsø, sier hun til iFinnmark.

Skal skifte ut skiltet

Avdelingsdirektør for Statens vegvesen i Finnmark, Oddbjørg Mikkelsen, sier at de har vært borti problemstillingen tidligere.

– Det skulle bestilles nytt og skiftes ut. Det må sjekkes opp i om det er samme skilt.

– Vet du hvem som står bak skiltherjingen?

– Jeg kjenner ikke til hvem det er. Vi anser det som hærverk å gjøre den typen endringer på skilt. Det er jo fareskilt, og skiltene er satt opp med en hensikt. Det er viktig for trafikantene at de får riktige opplysninger.

– Lite hærverk

– Opplever dere mye hærverk på skilt?

– Heldigvis svært lite. Det er et fåtalls hendelser. Gangfelt-skilt og litt andre typer. Er snakk om tagging og skriblerier.

Kommunikasjonsleder for region nord hos Statens vegvesen, Lisa Sundstrøm, forteller at de har vært plaget med annen type elg-hærverk i Lofoten:

– Vi har vært plaget i Lofoten-området med at elg-skiltene ble stjålet. De ble skrudd ned og vi tror det ble gjort for å ha som suvenir. Skilt koster noen tusen så det er ikke spesielt artig når slikt skjer.

Liknende skilt fins også i Lakselv.

Kommentarer til denne saken