Plan om ny forkjørsvei utsatt til over sommeren

MÅLET: Alstahaug kommune skal etter sommeren gjøre endringer i trafikkbildet. Da skal det bli forkjørsvei og 40-sone også fra rundkjøringen på Stamnes og ned Novikveien til byen. Her sett

MÅLET: Alstahaug kommune skal etter sommeren gjøre endringer i trafikkbildet. Da skal det bli forkjørsvei og 40-sone også fra rundkjøringen på Stamnes og ned Novikveien til byen. Her sett Foto:

Kommunen hadde som mål å gjøre hele Novikveien om til forkjørsvei allerede før sommeren. Nå er ny foreløpig dato satt: 2. september.

DEL

(iSandnessjøen) – Det skyldes flere forhold, sier sektorleder i Alstahaug kommune Tom A. Johansen til iSandnessjøen.

Ferieavvikling, en forsinket vårrydding og et betydelig antall skilt som skal opp og justeres har ført til å kommunen nå utsetter planene om å gjøre Novikveien fra rundkjøringen på Stamnes og ned til byen til forkjørsvei.

– Det er også noen forhold som må justeres med tanke på parkering og vikepliktsskilt. Der er det noen nye regler som slår inn, sier han.

Mens arbeidet pågår vil de nye skiltene være dekket av plast. Planen er at plasten fjernes 2. september og at de nye reglene trer i kraft fra morgenen av.

– Folk som er vant til å kjøre i byen vil nok kanskje bruke en dag eller to på å tilpasse seg den nye trafikksituasjonen. Og det er nok den nye vikepliktssituasjonen i byen som vil ta litt tid å innarbeide. Akkurat dette med farten (40 kilometer i timen, likt fylkesvei 143 fra rundkjøringen og sørover) vil nok ikke være den største utfordringen, sier Johansen.

SKAL ENDRES: Dette 50-skiltet forsvinner etter planen i september og erstattes med 40-sone og forkjørsvei.

SKAL ENDRES: Dette 50-skiltet forsvinner etter planen i september og erstattes med 40-sone og forkjørsvei. Foto:

Artikkeltags