Er du 16 år, kan du kjøre denne: - Vil nok bli godt mottatt på bygda

Fremskrittspartiets veipolitiske talsmann Tor Andre Johnsen.

Fremskrittspartiets veipolitiske talsmann Tor Andre Johnsen.

Aldersgrensen for å kjøre mopedbil vil nå bli senket fra 18 til 16 år.

DEL

(Avisa Nordland): Stortingsrepresentant og Fremskrittspartiets veipolitiske talsmann Tor Andre Johnsen er meget godt fornøyd med endringen.

- Jeg mener det er bra at 16-åringer kan få kjøre mopedbil. Det vil gi mer erfaring og bedre kjøreferdigheter. De vil lære å kjøre det som faktisk er en vanlig bil, men med redusert hastighet. De vil også lære å lese og forstå trafikken, slik at overgangen til en fullverdig bil vil bli enklere når de tar vanlig sertifikat, sier han i ei pressemelding fra partiet.

Han mener det er tryggere og sikrere med en mopedbil enn en moped:

- Man sitter skjermet og det er både sikkerhetsbelte og utstyr som i vanlig bil. Jeg ser ingen grunn til at mopedbilen ikke også skulle være tilgjengelig for 16-åringer. Dette kan bidra til økt trafikksikkerhet.

Ikke minst på bygda tror jeg dette blir godt mottatt, man kan ta med venner eller kjæresten på tur. Det er mer sosialt og behagelig å sitte trygt og godt i en varm bil, enn å fryse på mopeden, sier Johnsen.

Beslutningen følger opp høring fra Vegdirektoratet fra desember 2018. Endringen vil bli iverksatt av Vegdirektoratet i august.

Artikkeltags