Har du fått SMS om at du har fått et innskudd på 56.440 kroner i form av Bitcoin? Styr unna, dette er svindel

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(Rana Blad) Tidligere i dag tikket det inn en SMS fra noen som gir seg ut for å være «Finans.no» til undertegnede. I Sms-en heter det:

«Du har fått et innskudd på din CryptoCurrency-konto. Markedsverdien er for øyeblikket 56.440 NOK»

Vedlagt i Sms-en er det en forkortet lenke til en nettside.

I seg selv var Sms-en mistenkelig da undertegnede ikke har investert i verken BitCoins eller andre former for kryptovaluta, men også fordi den hadde et klart preg av svindel. Et kjapt Google-søk bekrefter da også at det er flere som har fått en liknende SMS i det siste.

sine egne sider advarer Finans.no mot dette. Her heter det at de har mottatt meldinger om at noen misbruker deres navn og domene i SMS-meldinger som har lik ordlyd den som er omtalt over. Finans.no opplyser at de vurderer nå politianmelde dette, og ber de som har mottatt slike meldinger om å ta kontakt med dem. De advarer også mottakeren mot å klikke på linken.

Datahjelperne.no er en av dem som har omtalt dette i det siste. I et innlegg datert 30. januar omtales en SMS som er nøyaktig lik den som Finans.no advarer mot. Her heter det at avsenderen på SMS er forfalsket så det er en svindel som vanskelig lar seg stoppe.

Datahjelperne.no har selv testet hva som skjer hvis du klikker på lenken i Sms-en. Da sendes du til en video på 7 minutter som forklarer deg hvor lurt det er å investerere i BitCoin. I tillegg bes du om å oppgi en rekke informasjoner om deg selv som navn, epostadresse, mobilnummer og passord.

Går du videre etter dette ber de om ytterligere informasjon samt at de tilbyr deg å handle fra en BitCoin-mekler som opererer uten lisens og som av mange nettsteder flagger som useriøs. Har ikke varsellampene allerede begynt å lyse knallrødt for lengst, bør de lyse nå.

Så kort oppsummert:

Har du mottatt en slik SMS i det siste, bør du for all del ikke klikke på denne linken. I stedet for bør du melde dette inn til finans.no og deretter slette Sms-en. Del gjerne saken for å advare andre.

Kontaktinfo til Finans.no:

Finans.no
Huk Aveny 58J
0287 Oslo

Epost: post[alfakrøll]finans.no

Artikkeltags