Storbrann i Skellefteå påvirker også mange helgelendinger som har fått beskjed om å holde seg inne

Foto:

DEL

(RanaBlad): Det brenner i et avfallsanlegg ved Degermyran i Skellefteå. Mange ferierende helgelendinger er i området nå.

Alarmen gikk 5.33 fredag morgen. Västerbottens-Kuriren skriver at det brente på et område på rundt 750 kvadratmeter like etter at alarmen gikk.

SISTE: Klokken 9.50 meldes det at brannvesenet fra fem stasjoner er på plass og det meldes at de vil være på plass hele dagen. Det kan ta flere dager å få slukket brannen. Men risikoen for spredning er nær null.

– Det brenner kraftig og vi har flere styrker på plass. Vi ber alle om å unngå å puste inn røyken, da den kan være giftig. Man bør stenge dører, vinduer og ventilasjon, sier redningssjef i beredskap, Kristin Jonsson, til Expressen.

Fortsatt ved 8-tiden kjemper brannvesenet med å få kontroll på brannen.

Rana Blad-journalist Lisa Ditlefsen er blant de mange fra distriktet som ferierer i Skellefteå.

– Folk får beskjed om å holde seg inne og lukke alt av vinduer. Samtidig er det allerede 24 grader, sier hun ved 8-tiden fredag morgen.

Like før klokken ni meldes det at 2000-3000 tonn brennbart materiale som brenner på et område på 300 ganger 75 meter som er fem meter høyt. Det brenner ennå, men brannvesenet begynner å få kontroll. Det er ingen fare for at brannen skal spre seg.

Artikkeltags