Gå til sidens hovedinnhold

Forrige gang Helgelendingen tok med leserne på tur, gikk ferden til eksotiske Kenya. I år gikk turen til Susendal

Artikkelen er over 3 år gammel

Årets lesertur med Helgelendingen tok deltakerne med på busstur gjennom vårt eget nærområde, der de gjennom lokale historiefortellere fikk lære litt om lokalhistorien i området.

Spennende region

Turen gikk fra Mosjøen til Susendal, med stopp underveis på Grane Bygdetun, Susendal Kirke og det nye Fjellfolkets Hus i Hattfjelldal, noe leserne virket å sette stor pris på. Pågangen har nemlig vært så stor at det var venteliste for en plass ombord i bussen.

– Turen er et samarbeid mellom Helgelendingen og Naturlige Helgeland, og det er jo veldig morsomt å invitere til en reise der vi kan vise fram de fantastiske kvalitetene som finnes i regionen. Det har skjedd ufattelig mye spennende her både før og nå, noe den formidable påmeldingen viser, sier sjefredaktør Geir Glad som hadde plass til forventningsfulle 50 lesere i bussen.

Satser på gjentakelse

– Er denne typen turer noe Helgelendingen kommer til å invitere til igjen?

– Nå skal denne turen evalueres i etterkant først, men ut fra den responsen vi har fått er det ingen tvil om at dette er noe vi kommer til å vurdere sterkt å gjenta i framtiden, sier Glad.

Kommentarer til denne saken