Strandli Gård på tredjeplass i oste-VM: – Et eventyr å være med på

BRONSEMEDALJE: - Tenk så flott at vi dro i land en flott bronsemedalje i VM for ost i Bergen i helga, jubler Siri Stabbforsmo.

BRONSEMEDALJE: - Tenk så flott at vi dro i land en flott bronsemedalje i VM for ost i Bergen i helga, jubler Siri Stabbforsmo. Foto:

Av

Strandli Gård vant bronsemedalje i sin klasse under VM i ost i Bergen i helga

DEL

— Gratulerer med medalje i VM!

—  Takk, vi er stolte og overlykkelige, jubler Siri Stabbforsmo på Strandli gård i Fiplingdal. Men dette betyr ikke at vi har verdens tredje beste ost. Vi har vunnet brosemedalje i en av klassene for blåmuggost. I denne klassen har vi verdens tredje beste ost, understreker Siri Stabbforsmo på telefon fra Flesland flyplass, på veg heim fra VM i ost i Bergen.

Deres blåmuggost, Golvertind halte altså i land en bronsemedalje på World cheese awards. Altså Verdensmesterskapet i ost i helga.

— Hvordan var helga i Bergen?

— Fantastisk! Norge tok dobbeltseier i Super-superfinalen. Fanaosten fra Ostegården som ligger en 20-minutters veg fra Grieghallen der alt foregikk, vant gull. Vi vil gratulere dem med tittelen. Og tror du ikke at en norsk brunost tok sølvet. Norge deltok med omkring 170 oster på dette svære arrangementet, og vi stakk av med 70 medaljer. Elvekanten Ysteri på Namskogan har enda større grunn enn vi til å juble. De vant gull med en av sine oster. Vi er blitt en skikkelig ostenasjon. En nasjon folk i utlandet legger merke til, forteller Stabbforsmo.

- Alle resultatene er ikke klare ennå, så vi vet ennå ikke hvordan det har gått med vår egen BæråsCammen. Uansett resultater, har dette vært et eventyr å være med på, sier Stabbforsmo på en Facebook-melding lørdag kveld.

- Det varmer et melkebondehjerte å se alle de gode resultatene fra Norge. Med verdens beste melk blir det masse god ost, avslutter en helt overlykkelig osteprodusent fra Fiplingdal.

Artikkeltags