Gå til sidens hovedinnhold

Dette betyr statsbudsjettet for Helgeland og Nordland

Artikkelen er over 2 år gammel
Statsbudsjettet:

Helgeland museum kan få overført fem millioner kroner, ifølge årets budsjettforslag. Nasjonalbiblioteket på Mo blir også en lokal budsjettvinner. Se ellers følgende området som vil bli tilgodesett både på Helgeland og i fylket for øvrig.

Helgeland museum

Regjeringa forslår å bevilge fem millioner kroner til Helgeland museum i 2019. Det skal brukes til ombygging av sagbruk til nytt museumsanlegg i det vernede trehusmiljøet langs Sjøgata i Mosjøen. I tillegg foreslås et tilsagn om ytterligere 27,5 millioner kroner i senere budsjettår, slik at samlet statlig tilskudd til prosjektet blir 32,5 millioner kroner.

Les også

32,5 millioner kroner til museumsprosjektet i Mjaavatnbrygga: – Den største dagen i Helgeland museums historie

 

Arctic Race

Regjeringa foreslår i årets budsjett å bevilge 15 millioner kroner til sykkelrittet Artic Race Norway. Rittet blir i 2019 arrangert for syvende gang. I løpet av kommende år skal alle regioner i Nord- Norge være vertskap for rittet. Det er de tre nordlige fylkene som kal håndtere de bevilgende pengene.

Arktisk landbruk

Det er satt av 2 millioner kroner til arktisk landbruk i 2019, som omfatter Nordland, Troms og Finnmark, og som skal bygge videre på erfaringene fra satsingen i perioden 2012–2014.

Nasjonalbiblioteket

Det er også foreslått å bevilge 160 millioner kroner til nytt sikringsmagasin for Nasjonalbiblioteket og arkivmagasin i fjellet i Rana.

Mobbeombud

Nordland skal få et mobbeombud. Regjeringa foreslår iallfall av bruke 16 millioner kroner til en ny ordning med fylkesvise mobbeombud. Hvert fylke vil få 500 000 kroner til ordningen.

Her finner du oversikten over alt som dreier seg om Nordland i statsbudsjettet

Kommentarer til denne saken