Gå til sidens hovedinnhold

Alle som ønsker å delta i Sykle til jobben-aksjonen i år, kan gjøre det gratis.

Artikkelen er over 5 år gammel

Det gjelder ikke bare dem som bor i fylkeshovedstaden, men alle i hele Nordland.

Sykle til jobben-aksjonen går fra 19. april til 17. juni, og arrangeres for 43. gang.

I fjor var det 27.000 som deltok på landsbasis, men det var kun 2–300 personer som deltok i Nordland.

Det tallet håper man å tidoble i år.

– Vi har satt et mål om at 2.500 skal delta i år i Nordland. Minst. Det bor cirka 242.000 personer i fylket, så det bør være mulig, sier Stine Mosti ved Nordland Bedriftsidrettskrets, Emily Robertson, prosjektleder for Sykle til jobben-aksjonen og Thomas Anthonsen i Nordland fylkeskommune.

Sponser alle

For å lokke flest mulig med på det 60 dagers lange prosjektet til våren, går fylkeskommunen inn og sponser alle som vil delta.

– Alle innbyggerne i fylket kan delta gratis. Vi betaler kontingenten for alle som vil delta, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Ingelin Noresjø.

"Vi ønsker å bidra til at folk blir mer aktive.

Ingelin Noresjø

Fylkesråd

Totalt har fylkesrådet satt av rundt 300.000 kroner til tiltaket.

– Dette er for alle. Ikke bare de som jobber. Det er for alle, og man trenger ikke å sykle heller. Om noen velger å sykle, gå eller andre måter å komme seg til jobben enn bil, så har vi oppnådd det vi ønsker. Vi ønsker å bidra til at folk blir mer aktive. Det er bra for helsa, og alle vil tjene på å bli mer aktive. Både den enkelte, og dem rundt, sier Noresjø.

Fornøyd

Det at fylkeskommunen går inn og betaler for deltakelsen dem som vil, blir naturlig nok tatt godt imot.

– Det er fantastisk for hele Nordland, og helt unikt. Det er kun Nord-Trøndelag av de andre fylkene som gjør det samme. Dette er åpent for hvem som helst, og passer for alle, sier Stine Mosti og Emily Robertson.

Alle som deltar er også med i trekningen av en rekke premier. Som for eksempel lagtur til Tallinn, el-sykler, sykkelbekledning og treningsklokker.

Startskuddet går altså 19. april.

– Vi oppfordrer alle til å melde seg på, sier initiativtakerne.

Kommentarer til denne saken