Markus (7) fra Sandnessjøen konkurrerer med voksne: – Bridgens svar på Magnus Carlsen

Her har Markus Hansen Moe nettopp mottatt kløvernåla fra Kurt Ove Thomassen i NBF Helgeland, som også er bevis på at han er den yngste spilleren i Norge gjennom tidene som har oppnådd graderingstittelen «kløvermester»

Her har Markus Hansen Moe nettopp mottatt kløvernåla fra Kurt Ove Thomassen i NBF Helgeland, som også er bevis på at han er den yngste spilleren i Norge gjennom tidene som har oppnådd graderingstittelen «kløvermester» Foto:

DEL

Markus Hansen Moe fra Sandnessjøen er «bare» sju år, men han konkurrerer allerede med voksne i spillet bridge. Nå er han også den yngste spilleren i Norge gjennom tidene som har oppnådd graderingstittelen «kløvermester». Under Norsk Bridgeforbund avdeling Helgelands barne- og ungdomssamling på Nesna i helga, ble han hedret.

– Det er i seg selv oppsiktsvekkende at en sjuåring spiller konkurransebridge, men det er desto mer oppsiktsvekkende at han hevder seg i konkurranse med voksne spillere. Her har vi med et helt spesielt talent å gjøre. Mange mener vi har på gang bridgens svar på Magnus Carlsen, og jeg kan ikke si meg uenig i den karakteristikken, sier Kurt Ove Thomassen, rekrutteringsansvarlig i NBF Helgeland, i en pressemelding.

Markus begynte å spille for litt over ett år siden. I løpet av den tiden har han allerede rukket å spille NM for juniorer og deltatt i NM for skolelag, med en 4. plass i skolemesterskapet som det beste resultatet. Både moren Reidun Hansen og faren Håvard Moe spiller bridge på høyt nasjonalt nivå.

I løpet av helga fikk NBF Helgeland også en sjekk på 200.000 kroner til ungdomsprosjektet sitt av Sparebank1 Nord-Norge. Det gjør at man kan fortsette å satse på den rekrutteringsinnsatsen som har vært gjennomført i 2018, skriver NBF Helgeland i pressemeldingen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags