Rekorddeltakelse i Ånnerdørjæ – Ida og Lotte har til sammen deltatt 13 ganger

VETERANER: Søstrene Lotte (t.h.) og Ida Drevvatn har tilsammen deltatt i Ånnerdørjæ 13 ganger. De synes turrennet er kjempeartig.

VETERANER: Søstrene Lotte (t.h.) og Ida Drevvatn har tilsammen deltatt i Ånnerdørjæ 13 ganger. De synes turrennet er kjempeartig. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

– Ånnerdørjæ er kjempeartig, slår Lotte Drevvatn (11) fast.

– Det er fordi det er artig å gå på ski, legger Ida Drevvatn (9) til.

De to søstrene har som veteraner å regne i turrennet, tross sin unge alder. Lotte gjennomførte for sjuende gang i år, men Ida fullførte sin sjette Ånnerdørjæ.

Kos er viktigere enn fart

– Det er like artig hver gang, sier Lotte.

– Og så er det en god tradisjon, sier Ida.

Jentene innrømmer at de en eller to ganger fullførte mens de satt i pulk, men at de ellers har gått den drøye sju kilometer lange løypa på ski. De er også klare på at det slettes ikke er så viktig å fullføre raskest mulig, men at det er kosen som er det viktige.

– Hva er deres beste minne fra de gangene dere har gått?

– Hmm, kanskje å stoppe på hytta, som ligger ved løypa, og ta en liten pause før vi går videre, sier Lotte Drevvatn.

Ny deltakerrekord

Det tradisjonelle turrennet Ånnerdørjæ ble startet opp på midten av 80-tallet og er et samarbeid mellom Drevvatn idrettslag og Elsfjord bygdelag. Rennet starter annethvert år i Drevvatn og Elsfjord, og i år gikk starten i Drevvatn.

For dem som ikke er så bevandret i dialektord er kanskje navnet Ånnerdørjæ litt merkelig, men forklaringen på navnet er ganske enkelt. Det er satt sammen av de to dialektordene «åndre» og «dørjæ» som betyr henholdsvis ski og løype.

Rolf Jacobsen fra Drevvatn IL var strålende fornøyd med at årets turrenn hadde 250 deltakere. Det er ny rekord, og den forrige rekorden ble satt i fjor med 233 deltakere.

– Perfekte forhold

– Det er en formidabel økning. Det er noen som har spekulert i at det kan være på grunn av været. Når det er enda finere vær drar folk gjerne andre steder, men når det er overskyet blir de med her, sier han.

Det skal sies at været under årets Ånnerdørjæ så absolutt kan karakteriseres som flott påskevær, men langt mer sol enn det som var meldt av meteorologene på forhånd.

– Det ble alle tiders, og folk var også fornøyde med løypa. Det var perfekte forhold og vi har fått flere tilbakemeldinger på at så bra løype har vi ikke hatt på flere år, sier Rolf Jacobsen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags