Utvider åpningstidene for å ta legitimasjonskontroll: – Det mangler flest blant de yngste

Utvider åpningstiden: Sparebank1 Nord-Norge avdeling Mosjøen utvider åpningstidene enkelte dager for å gjøre det lettere for kundene å legitimere seg. Rita Halkjelsvik og Espen Olsen Reines fra Sparebank1 oppfordrer alle til å ta turen.

Utvider åpningstiden: Sparebank1 Nord-Norge avdeling Mosjøen utvider åpningstidene enkelte dager for å gjøre det lettere for kundene å legitimere seg. Rita Halkjelsvik og Espen Olsen Reines fra Sparebank1 oppfordrer alle til å ta turen. Foto:

I forbindelse med at myndighetene har bestemt at alle bankkunder må være legitimert overfor banken, har Sparebank 1 Nord-Norge i Mosjøen utvidet åpningstidene sine på utvalgte dager.

DEL

– Folk har vært ganske flinke til å respondere på henvendelsene våre, men det gjenstår enda en del kunder. Det vi har sett er at det mangler flest blant de yngste, sier Espen Olsen Reines i Sparebank1 Nord-Norge avdeling Mosjøen.

I høst har tusenvis av kunder i SpareBank 1 Nord-Norge fått brev i posten og melding i nettbanken om at de må møte opp i banken for å legitimere seg på nytt. Hensikten er å gjøre svindel vanskeligere.

– Det krever ikke noe annet enn at du som kunde kommer til banken med passet ditt. For dem som ikke har et pass eller at det er utgått er det mulighet til å benytte bankkort eller førerkort som legitimasjon. Men pass er å foretrekke siden det vil bli noen utfordringer med enkelte produkter. Blant annet når det kommer til fornyelse av BankID, der har myndighetene stilt pass som et krav om legitimasjon, sier Reines.

Hattfjelldal og Grane

Fristen er satt til den 15. november, og mange har bekymret seg for at kontoen vil bli sperret. Ifølge Reines er ikke dette tilfelle.

– Vi kommer ikke til å sperre kontoer etter den datoen. Folk skal få inn både lønn og trygd, og kunne bruke pengene sine. Myndighetene har satt en endelig frist i midten av januar for akkurat det, og sperring av kontoen er av den ytterste konsekvens, sier han.

I tillegg til å ha utvidet åpningstidene i Mosjøen enkelte dager skal avdelingen i Mosjøen reise til Hattfjelldal og Grane for å gjøre det lettere for kundene å legitimere seg på nytt.

– Vi skjønner at det for enkelte kunder kan virke tungvint å må komme i banken for legitimere seg, men der må vi rett og slett bare forholde oss til kravene som er satt av myndighetene. Vi prøver å møte kundene med å ha utvidet åpningstider på kveldstid og helg, også skal vi ut på veien, sier Reines.

Han understreker at det er viktig for banken å ivareta personvernet til kundene når de er på tur. Av den grunn har de sørget for egnede lokaler, og alle fra banken vil ha legitimasjonskort rundt halsen. Ved oppfordring vil også de ansatte kunne legitimere seg med pass.

Her er tidspunktene for de forskjellige kommunene:

Vefsn: Sparebank1 holder åpent torsdag 31. oktober og torsdag 7. november fra klokken 09.00 til 20.00. Lørdag 9. november fra klokken 11.00 til 15.00.

Grane: Sparebank1 kommer til sentrum næringshage tirsdag 5. november. Åpent fra klokken 14.00 til 18.00.

Hattfjelldal: Sparebank1 kommer til Fjellfolkets hus torsdag 7. november. Åpent fra klokken 14.00 til 18.00.

Alstahaug: Sparebank1 har utvidet åpningstidene torsdag 31. oktober, torsdag 7. november og torsdag 14. november fra klokken 16.00 til 20.00. Lørdag 2. november og lørdag 9. november er det åpent fra 11.00 til 15.00.

Leirfjord: Sparebank1 holder stand på Coop-senteret onsdag 13. november klokken 14.30 til 19.00.

Dønna: Sparebank1 holder stand på Solfjellsjøen tirsdag 12. november klokken 13.00 til 18.00.

Herøy: Sparebank1 holder stand på Coop Prix onsdag 6. november fra klokken 14.30 til 18.00.

Artikkeltags