– Søket går over i en ny fase

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Politiet på Helgeland har siden søndag formiddag lett etter savnede Gunnar Akseth.

Akseth ble sist sett på ferga mellom Vennesund og Holm i Sømna kommune lørdag 9. juli og siste kontakt med han var en tlf samtal som fant sted kl 22.00 samme kveld.

Politiet har sammen med frivillige letemannskaper de siste dagene søkt gjennom store områder både til lands og til havs. Det har vært benyttet både redningsskøyte, lokale båter, luftambulanse, mannskaper til fots og hundeekvipasje.

- I går ble det gjennomført strandsøk i området Vennesund – Holm – Oterneset, som ble avsluttet i halvtitiden på kvelden. I tillegg har luftambulansen gjort overflate søk i områdetl, sier Jan Solbakk, konst. lensmann i Brønnøysund i ei pressemelding.

- Det er søkt på alle tenkelig steder hvor savnede kan befinne seg, men så langt uten resultat. Det er derfor gjort en vurdering ut fra at man ikke har funnet savnede, samt den muligheten at han kan ha havnet i havet. Politiet har på dette grunnlaget besluttet å avslutte redningsaksjonen og ta søket over i en ny fase.

Søket vil fortsette i dagene framover, men politiet vil nå i større grad konsentrer seg om å søke under vann i det aktuelle havområdet. I tillegg vil man fortsette med å gå strandsøk.

Det er ingen mistanke om at det skal ha tilstøtt den savnede noe kriminelt, opplyser politiet på Helgeland.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken