Øker faren for skred

Geiranger  20190117.
En eller to biler kan være tatt av et snøskred i Geiranger. Det er ukjent om personer er skredtatt, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge.
 Tett snødrev i området gjør det utfordrende å få inn helikopter. En til to biler kan være i skredet. Det er ukjent om personer er skredtatt, opplyser Hovedredningssentralen på Twitter.
Snøskredet har gått over fylkesvei 63 ved Grandeneset. Skredet er om lag 100 meter bredt og 5 meter høyt.
Foto: Willy Fredheim / NTB scanpix

Geiranger 20190117. En eller to biler kan være tatt av et snøskred i Geiranger. Det er ukjent om personer er skredtatt, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge. Tett snødrev i området gjør det utfordrende å få inn helikopter. En til to biler kan være i skredet. Det er ukjent om personer er skredtatt, opplyser Hovedredningssentralen på Twitter. Snøskredet har gått over fylkesvei 63 ved Grandeneset. Skredet er om lag 100 meter bredt og 5 meter høyt. Foto: Willy Fredheim / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Faren for snøskred har økt til nivå tre og ansees som betydelig i Nordland, på Sunnmøre, i Buskerud og i deler av Telemark, ifølge nyeste varsel fra NVE.

DEL

Ifølge det oppdaterte varselet fra NVE er det mandag og tirsdag betydelig fare for snøskred flere steder i landet.

Det gjelder spesielt i Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten og Svartisen i Nordland, samt i Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre, Indre Fjordane, Jotunheimen, Hardanger, Indre Sogn og ved Voss i Midt- og Vest-Norge.

Også i Hallingdal i Buskerud og i Vest-Telemark er faregraden økt til tre.

Sjekk varslene fortløpende hos varsom.no.

Det er mye vind og nysnø som er årsaken til at skredfaren øker. Det er ventet opp mot 20 centimeter nysnø i kombinasjon med sterk kuling mandag. I tillegg har det alt kommet 10–15 centimeter som flyttes på av vinden.

Nysnø og vind vil danne opp mot store nysnøflak i leheng, som kan løsne naturlig og være svært ustabile, advarer NVE.

(©NTB)

Artikkeltags