Fredag starter billettsalget til Sigridkongressen 2019: – Vi har alle ulike håp, drømmer og mål i livet

Klare: Sigridkomiteen har to navn klare til kongressen. Den ene er Samuel Massie som ønsker å inspirere mennesker til å ta et oppgjør med seg selv. PRESSEFOTO (C) ATHENAS

Klare: Sigridkomiteen har to navn klare til kongressen. Den ene er Samuel Massie som ønsker å inspirere mennesker til å ta et oppgjør med seg selv. PRESSEFOTO (C) ATHENAS

Artikkelen er over 1 år gammel

For 13. gang arrangeres Sigridkongressen i Sandnessjøen. I Kulturbadet fredag 1. februar blir det gode foredrag og kulturelt innslag.

DEL

Tittelen på Sigridkongressen 2019 er «den dyrebare tiden», og handler om de prioriteringer som mennesker gjør i sine liv.

– Vi har alle ulike håp, drømmer og mål i livet. Det er mange faktorer som bestemmer hvordan du lever ditt liv. Dine verdier, holdninger og beslutninger former din vei gjennom livet, står det i en pressemelding fra Sigridkomiteen.

Komiteen lover dyktig konferansier, gode foredrag og kulturelt innslag. I pausene blir det liv og røre i foajeen med ulike stands og kaffe. Billettsalget starter fredag 9. november, hvor det også slippes et begrenset antall earlybird-billetter.

Program

Komiteen har allerede to navn er klare for kongressen; Samuel Massie og Grethe Friedrich.

– Massie som skal fortelle om sitt unge og innholdsrike liv. Han snudde livet sitt opp ned, tok verden med storm og skrev også bok om sine opplevelser. Han ønsker å inspirere mennesker til å ta et oppgjør med seg selv, sette seg mål og gjennomføre dem, står det i pressemeldingen.

I ung alder opplevde Massie et dramatisk forlis på en seilas med Jarle Andøy og «Berserk», da tre kamerater omkom. I senere tid har Massie vært profilert i media blant annet gjennom «Skal vi danse» og har i det siste vært aktuell på grunn oppdagelsesreisen han har gjennomførte sammen med sin alvorlig syke bestefar.

– I tillegg presenter vi Grethe Friedrich, skolelederen som kjøpte seg en skole. Ved en tilfeldighet oppdaget hun øya Myken, og ble så betatt at hun reiste derfra som eier av den nedlagte skolen, skriver komiteen.

Friedrich hadde alltid hatt en romantisk drøm om å bo på et fyrtårn, og da hun i 2015 skulle skrive ferdig en masteroppgave i ledelse, googlet hun «Fyr på norskekysten» og fant Myken fyr ytterst på Helgeland. I dag eier og driver Friedrich «Myken Seng og Suppe» sammen med sin familie. Hun har nå tatt et års permisjon fra sin faste jobb for å bo på Myken.

– Hvordan det gikk med masteroppgaven og hva som er så magisk med Myken får publikum høre mer om på Sigridkongressen, skriver komiteen.

Sigrid-dagene

I de senere år har begrepet Sigrid-dagene etablert seg i Sandnessjøen, og Sigridkongressen har vokst.

– Vi skal fortsatt invitere til gründervorspiel og vil gjerne at bedrifter og etablissementer i Sandnessjøen bidrar til masse aktiviteter og gode tilbud i byen denne helgen. Gründervorspielet er et arrangement der gründere får anledning til å presentere seg og sin ide og vi oppfordrer kvinner og unge gründerspirer til å komme å høre på og bli kjent. Selvsagt er også menn hjertelig velkommen til alle våre arrangement, skriver komiteen i pressemeldingen.

Artikkeltags